1 Milyon İstihdam Projesi Güncel Veriler - 06/04/2022

İlanların bile göstermelik olduğunu düşünüyorum. Büyük firmalarım diğer adı altında ilan koyması mantıklı gelmiyor. Spesifik iş için adam arayan yerlerdir genelde.

C# eğitimine bakmanızı rica edeceğim. Kelime dağarcığım bu olayı anlatmaya yetmiyor.

@Salih Gürbüz Eskiden udemy üzerinden 24-25 TL gibi ücrete satılan eğitimleri millete yazılımcı olursunuz diye iteliyorlar. Bu proje sayesinde yazılımcı birisinin yetisecegini düşünmüyorum. Aynı zamanda, udemy üzerinden de herhangi birinin (iyi) yazılımcı olabileceğini düşünmüyorum. Ama burası Türkiye, emin ol şirketlerde ne kadar kotu yazılımcılar çalışıyor.

İlanların bile göstermelik olduğunu düşünüyorum. Büyük firmalarım diğer adı altında ilan koyması mantıklı gelmiyor. Spesifik iş için adam arayan yerlerdir genelde.
Developer değil de çaycı arıyor olabilirler. Tam çaycı alınacak yer valla.

Ben o kadar da karamsar değilim. Evet çoğu eğitim eski ve udemy, YouTube gibi yerlerden alınma.
Fakat yinede bir hedefleri var ve bu alana hizmet etmeye çalışıyorlar.

Bu gibi yerlerden alınan sertifikaların bir işe yarayacağını sanmıyorum. Bu sebeple öyle sınav falan uğraşmaya gerek yok. Ben farklılık olsun diye C# eğitimine baktım. Öğrendiğim, araştırdığım şeyler oldu.

Acaba diyorum bende udemyde kurs mu versem. Paraya para diyebilir miyim ?
Herkesin anlattığını anlatırım, üstüne fazla kasmam, ezberlettiririm, yaşanan sorunlara cevap vermem.

Nasıl arkadaşlar iyi olur mu sizce ?
Fikirleriniz nedir ?
Ona göre başlıcam

(!)

Eğitim verilen alanlara bakın, iş ilanı veren firmaların sektörlerine ve/veya departmanlarına bakın. Bir de bu iş ilanlarına başvuru sayısına bakın. Datalarda verilmemiş ama yüksek ihtimalle çoğu sektör kaymasından (işsizlikten) bu eğitimleri alıp bir sonuç elde etmeye (var olan işlerine ve eğitimlerine katkı olarak değil) çalışıyor ki hizmetler sektöründeki verimsizliğe (orta düşük ve düşük teknoloji üretimine) rağmen bu kadar artış olması da dahil tüm durumu genel olarak tanımlayan bir kelime.

İfadeler: T21
Peki parasının hakkını veren, eğitimin sonunda sertifika veren iyi bir kurum falan varsa bağlantısını paylaşır mısınız?

Ücretsiz olan bir şeyden pek fayda olmuyor genelde.

Peki parasının hakkını veren, eğitimin sonunda sertifika veren iyi bir kurum falan varsa bağlantısını paylaşır mısınız?
Sertifikayı bu kadar da gözünüzde büyütmeyin. Yazılım sektöründe sertifikanın hiçbir anlamı yok (benim gözümde). Onun yerine gerçekten öğrenebileceğin kaynaklara yönel. YouTube da güzel içerikler var. Medium, blog yazıları okuyabilirsin.

İfadeler: T21
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…