1 milyon TL'ye araç önerisi

EmirLex

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. 1 milyon TL'yi en fazla 50 bin TL aşabilirim. İstediğim özellikler şunlar:

-Sürekli şanzıman ya da başka sorun vermemesi. Sorunsuz olması (bu madde yüzünden aklımda Corolla var)
-Bagaj hacminin 400 litreden fazla olması.
-Sedan veya SUV olması.
-Otomatik vites olması.
-Ön ve arka yaşam alanı mümkünse çok küçük olmasın.

Aklımdaki araçlar:

-Megane 1.3 veya 1. 5
-Corolla hybrid veya benzinli ( hangisi daha iyidir? Cevap olarak belirtirseniz sevinirim)
-Opel crossland ( çok sorunu var diyorlar kararsızım o yüzden)
-Skoda Octavia.
-Skoda scala.

Bunlar dışında sizin de öneriniz varsa önerinize açığım.

Merhaba arkadaşlar. 1 milyon TL'yi en fazla 50 bin TL aşabilirim. İstediğim özellikler şunlar:

-Sürekli şanzıman ya da başka sorun vermemesi. Sorunsuz olması (bu madde yüzünden aklımda Corolla var)
-Sedan veya SUV olması.
-Otomatik vites olması.

Aklımdaki araçlar:

-Megane 1.3 veya 1. 5
-Corolla hybrid veya benzinli ( hangisi daha iyidir? Cevap olarak belirtirseniz sevinirim)
-Skoda Octavia.
-Skoda scala.

Yerinizde olsam 1.3 TCE Megane alırdım hocam, kriterlerinizle çok uyuşuyor mu bilmem ama dediğiniz araçlar arasında ilk seçeneğim bu olurdu.

Yerinizde olsam 1.3 TCe Megane alırdım hocam, kriterlerinizle çok uyuşuyor mu bilmem ama dediğiniz araçlar arasında ilk seçeneğim bu olurdu.

1.3 TCe Megane 4 veya focus alırdım ben olsam. Yeni Octavia güzel ama fiyatı çok, eski kasa da bence pek hoş bir araba değil.

Hocam 1.3 TCe'lerde herhangi bir kronik sorun var mı? Ya da çift şanzıman vites olduğu için sürekli arıza cıkarır mı?

-Sedan veya SUV olması.
-Otomatik vites olması.

Aklımdaki araçlar:

-Megane 1.3 veya 1. 5
-Skoda Octavia.
-Skoda scala.

Sorunsuzluk dediginizden dolayi Corolla oneririm.

Hocam 1.3 TCe'lerde herhangi bir kronik sorun var mı? Ya da çift şanzıman vites olduğu için sürekli arıza cıkarır mı?
Fransizlarin sagi solu belli olmuyor, sorun cikarmaz denemez ama cikaracagi sorun fazla uzmez diye dusunuyorum, Megane da cok sorunlu bir araba degil ama nasil kullanildigi onemli tabii.

Kronik sorundan ziyade her araç gibi bakımsızını alırsan sıkıntı yaşıyorsun. Filodan çıkma, yan sanayi parçalarla bakım yapılan arabalar yerine biniciden bakımlı bir araç alırsanız kafa rahat binersiniz.

Kronik sorundan ziyade her araç gibi bakımsızını alırsan sıkıntı yaşıyorsun. Filodan çıkma, yan sanayi parçalarla bakım yapılan arabalar yerine biniciden bakımlı bir araç alırsanız kafa rahat binersiniz.

Biniciden bakımlı olup olmadığını ekspertizden anlayabilir miyiz? Çok tecrübem yok ondan soruyorum.

Biniciden bakımlı olup olmadığını ekspertizden anlayabilir miyiz? Çok tecrübem yok ondan soruyorum.
Aracın sahibinden servis geçmişini isteyin. Kaç kilometrede hangi bakımlar yapıldı, yetkili serviste mi yoksa özel saçma sapan yerlerde mi yapıldı bir bakın. Takılan parçalar orijinal Renault parçası mı diye bakın. Değilse, olmadık yan sanayi markalar taktırdılarsa biraz tereddütlü yaklaşın. 1.5 dCi düşünmez misiniz peki? Dizelleri biraz daha sağlıklı o arabaların. dCi motor iyidir.

Aracın sahibinden servis geçmişini isteyin. Kaç kilometrede hangi bakımlar yapıldı, yetkili serviste mi yoksa özel saçma sapan yerlerde mi yapıldı bir bakın. Takılan parçalar orijinal Renault parçası mı diye bakın. Değilse, olmadık yan sanayi markalar taktırdılarsa biraz tereddütlü yaklaşın. 1.5 dCi düşünmez misiniz peki? Dizelleri biraz daha sağlıklı o arabaların. dCi motor iyidir.

1.5 de düşünüyorum zaten yukarıda da yazmıştım. Sizin gibi birkaç insan daha 1.5 daha iyi diyor ama başka insanlar da dizelin ömürleri bitti son sahibi olursun diyorlar.

1.5 de düşünüyorum zaten yukarıda da yazmıştım.
Pardon gözümden kaçmış 😅

Sizin gibi birkaç insan daha 1.5 daha iyi diyor ama başka insanlar da dizelin ömürleri bitti son sahibi olursun diyorlar.
Ya şimdi TCe motorlar güzeldir, arabayı alır götürür performansı yerindedir ancak Renault'un 1.5 dCi motorları hakikaten çok sağlıklı, parçası da bakkalda bile bulunuyor. O yüzden dizel almak bence biraz daha akıl karı olacaktır Türkiye şartlarında.

Dizelin ömrü niye bitsin? Günümüzde markalar düşük hacimli benzinli motorlara turbo takıp satmayı pek sevdiği için dizel üretim aşamasında biraz geri planda kalıyor, özellikle yeni emisyon standartlarını koruyabilmek için ancak ikinci elde satarken ne değiştirecek ki bu? Kaldı ki Megane gibi peynir ekmek gibi satan bir arabadan bahsediyoruz. Son sahibi falan olmazsınız merak etmeyin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı