1 modem olmasına rağmen 2 adet varmış gibi gözüküyor

pumour

Hectopat
Makaleler
1
1699201814385.png

Bu olay yaklaşık 1 yıldır böyle, normalde 5G yazanı değil normal olanı kullanıyordum, az önce 5G olana geçtim ve Netspeed testindeki sonuç 15 Download'dan 100 Download'a çıktı. 1 modem olmasına rağmen 2 adet ağın çıkma sebebi nedir sizce?
5G olanda sonuçlar:

1699201956061.png

Normal olanda sonuçlar:

1699202028736.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Modeminizde 2 kanal var. Biri 2.4GHz biri de 5GHz. Siz normalde 2.4'ü kulllanıyordunuz ama 5GHz'i gördüğünüzde ona geçtiniz. 2.4GHz daha fazla duvardan geçer ama 5GHz daha fazla hız verir. Ondan dolayı görmemiş olabilirsiniz.

Eki Görüntüle 2004245

Bu olay yaklaşık 1 yıldır böyle, normalde 5G yazanı değil normal olanı kullanıyordum, az önce 5G olana geçtim ve Netspeed testindeki sonuç 15 Download'dan 100 Download'a çıktı. 1 modem olmasına rağmen 2 adet ağın çıkma sebebi nedir sizce?
5G olanda sonuçlar:

Eki Görüntüle 2004246

Normal olanda sonuçlar:

Eki Görüntüle 2004248

Genel olarak 5G internet veren çoğu şirket böyle yapıyor. 2.4G daha uzun mesafeli fakat hızı düşük. 5G ise kısa mesafeli fakat hızı yüksek.

Yüksek frekansta daha yüksek hız almışsınız gördüğünüz gibi ancak bu dalganın engelleri aşma oranını düşürür, evin her yerinde iyi çekmeyebilir. Özellikle arada duvar varsa ve kapı kapalıysa.

Yüksek frekansta daha yüksek hız almışsınız gördüğünüz gibi ancak bu dalganın engelleri aşma oranını düşürür, evin her yerinde iyi çekmeyebilir. Özellikle arada duvar varsa ve kapı kapalıysa.
Modemle aramda 1 duvar var.

İki farklı frekansta dalga yayıyor çünkü. Modem arayüzüne girerek istemediğinizi kapatabilirsiniz.
İkisinin de açık kalmasında bir sıkıntı var mı?

Birisi 2.4GHz diğeri 5GHz. 5GHz bandı modeme yakınken ping daha düşük ve hız daha yüksek oluyor. Modeme uzakken tam tersi.İkisini tek isimde birleştirirsen otomatik geçiş yapar.

Modemle aramda 1 duvar var.

Deneyin, test edin. Evin her tarafında iyi seviyede çekiyorsa 5 GHz daha mantıklı gibi. Yalnız bazı cihazlar 5GHz olanı desteklemiyor haber vereyim. Televizyon, eski telefon bilgisayarlar vs.

İkisinin de açık kalmasında bir sıkıntı var mı?

Daha fazla radyasyon yayar ancak modemin olduğu odada küçük çocuk yoksa sıkıntı olmaz gibi. Bir ihtimal birini kapatınca diğerinden daha iyi hız alabilirsiniz ama emin değilim. Ben olsam ikisini de açık tutmakta bir sorun görmezdim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı