hocam tam olarak aslında 1 ms mprt yazan değerin aslında öyle olmadığını bildiğimden ikisi arasında ikilemde kalarak başlığı açmak istedim. biraz araştırma da yaptım fakat en azından 1 ms gtg yazan monitörleri bile çok bulamadım. bulabildiğim bir model var: ViewSonic XG2405 bunun o değerde olduğu iddia ediliyor. aslında bütçe de bu civarlarda, 4-4.5k arasında bitirmek istiyorum. sizin rekabetçi bir oyun için en az 144hz olabilecek bir monitör öneriniz olur mu?Native bir şekilde bir monitörün 1ms MPRT olabilmesi için 1000 Hz olması gerekir. 170 Hz bir monitörün MPRT'sinin 1ms olması imkansızdır. 1000/170'ten 5.88ms MPRT olduğunu anlayabiliriz. MPRT'yi 1ms veya 1ms'ye yakın yapabilecek teknoloji Backlight Strobing'dir ancak piyasadaki çoğu monitörün Backlight Strobing teknolojisi overshoota sebep olur veya overshoot olmasa bile kötü performansa sebep olur. Dolayısıyla 1ms MPRT diye bir şey, bakmaya çalıştığın monitörde söz konusu değil.
GtG değerine gelirsek, üreticiler bu değeri, belirli bir değerde veya aralıkta gördüğü en iyi puanı, sitelerine GtG değeri olarak belirtiyorlar, tüketiciler de bu değeri tamamen öyleymiş gibi kabul ediyor. Örneğin bir ürünün sitesinde 1ms GtG yazıyorsa bu o monitörün gördüğü tepe değerdir, GtG ortalaması değildir. Dolayısıyla kağıt üstü veride 1ms GtG yazıyor olması, o monitörü 1ms GtG yapmaz.
evet hocam 1 ms mprt yazanların zaten o değerde olduklarını gördüm. gerçek 1 ms gtg için 4-4.5k arasında bir monitör arıyorum aslında.Modele bağlı. Bu bütçede 1ms diye geçenlerin çoğu 4ms GtG civarı. 1ms GtG de aynı yalandan.
Bana kalırsa o kadar 3-4ms için saç baş yolacak düzeyde araştırma yapmaya gerek yok. Bana kalırsa kontrast, renk gamutu, renk doğruluğu ve maksimum parlaklık daha önemli kriterler. Ghostingi kabul edilebilir düzeydeyse ve overdrive ayarları yeterliyse, benim için o monitör iyidir. Ama gidip de mesela 700:1 kontrasta sahip %70 DCI-P3 renk gamutuna sahip %5 deltaE değerine sahip 300 nit parlaklığa sahip bir monitörü çok iyi gecikme ve ghosting performansı sunuyor diye tercih etmem. Gözümü çöpte bulmadımhocam tam olarak aslında 1 ms mprt yazan değerin aslında öyle olmadığını bildiğimden ikisi arasında ikilemde kalarak başlığı açmak istedim. biraz araştırma da yaptım fakat en azından 1 ms gtg yazan monitörleri bile çok bulamadım. bulabildiğim bir model var: ViewSonic XG2405 bunun o değerde olduğu iddia ediliyor. aslında bütçe de bu civarlarda, 4-4.5k arasında bitirmek istiyorum. sizin rekabetçi bir oyun için en az 144hz olabilecek bir monitör öneriniz olur mu?
hocam ağzınıza sağlık, zaman ayırıp bu kadar değerli şeyler yazdığınız için de ayrıca çok teşekkür ederim. o zaman msi ve phillips modelleri arasından bir seçim yapmam gerekBana kalırsa o kadar 3-4ms için saç baş yolacak düzeyde araştırma yapmaya gerek yok. Bana kalırsa kontrast, renk gamutu, renk doğruluğu ve maksimum parlaklık daha önemli kriterler. Ghostingi kabul edilebilir düzeydeyse ve overdrive ayarları yeterliyse, benim için o monitör iyidir. Ama gidip de mesela 700:1 kontrasta sahip %70 DCI-P3 renk gamutuna sahip %5 deltaE değerine sahip 300 nit parlaklığa sahip bir monitörü çok iyi gecikme ve ghosting performansı sunuyor diye tercih etmem. Gözümü çöpte bulmadım
24M1N3200ZA alınabilir. Tek eksisi maksimum parlaklığının 300cd civarında olması. Bunun dışında renk gamutu %93 DCI-P3 %85 Adobe RGB, kontrast değeri 1400:1, ghosting performansı ideal, 2x3W dahili hoparlör bulunuyor, asansör sistemi var ve son olarak pivot özelliği bulunuyor. Yani dolu dolu bir model. Çok incelemesi yok, çünkü taze bir model. İncelemesi de sadece 1 tane kapsamlı biçimde var, linkini atayım, kafana yatarsa onu alabilirsin.
Bunun dışında renk gamutu bakımından eksisi olsa da MSI G2412 de kaliteli modeldir, onun da incelemesini bırakayım. Ancak hoparlörü yok, pivot özelliği yok ve asansör sistemi yok. Yani boş paket bir monitör.
24G2SP'den bahsedeyim. Bu monitör 24M1N3200ZA'ya özellik bakımından çok yakın ve ülkemizde çok tercih edilen bir model, dolayısıyla pek çok yerli incelemesini görebilir, bunun dışında global incelemelerini de çokça görebilirsin. Maksimum parlaklığı 400-425cd civarı, kontrast değeri 1400:1 civarı, renk gamutu %91 ve %83 sırasıyla, pivot özelliği ve asansör sistemi yine bulunduruyor. Philips'e göre tek eksisi hoparlör bulundurmaması.
Gigabyte G24F-2'den de bahsedeyim son olarak. Forumda 24G2SP ile birlikte en çok satılan monitörlerden. Bu monitörde pivot özelliği yok, hoparlör yok. Ek olarak ölü piksel bu monitörde diğer monitörlere nazaran bir tık daha fazla görülüyor ancak senin aldığında kesin çıkacak diye bir şey yok, çıkmayanlar da var. Renk gamutu bu modelin de %90 ve %85 civarlarında. Kontrast değeri 1250:1 civarında, maksimum parlaklığı 360-380cd civarında, asansör sistemi bulunuyor. Şu anki fiyatını bilmiyorum ancak 24G2SP'ye iyi bir alternatif.
Sıralama yapacak olursak;
24G2SP > G24F-2 = 24M1N3200ZA > G2412
Güncel fiyatlara göre yorum yapacak olursak;
MSI G2412: 3899 TL
AOC 24G2SP: 4899 TL
Philips 24M1N3200ZA: 4189 TL
Gigabyte G24F-2: 4859 TL
G24F-2'nin hiçbir türlü alınabilirliği yok, çünkü o fiyata çıkarsan 24G2SP var. Ancak 24M1N3200ZA ile 24G2SP arasında ise 700 TL fark var. Bana kalırsa sadece maksimum parlaklık için üste 700 TL vermeye gerek yok, 24M1N3200ZA alır geçerdim. MSI G2412'nin fiyatı oldukça güzel ancak asansör sistemi olmaması bana göre büyük bir eksi. Ve tabii Philips'e göre renk gamutu konusunda geri olması da cabası.
Bana sorsan Philips 24M1N3200ZA alır geçerdim.
Bana kalırsa o kadar 3-4ms için saç baş yolacak düzeyde araştırma yapmaya gerek yok. Bana kalırsa kontrast, renk gamutu, renk doğruluğu ve maksimum parlaklık daha önemli kriterler. Ghostingi kabul edilebilir düzeydeyse ve overdrive ayarları yeterliyse, benim için o monitör iyidir. Ama gidip de mesela 700:1 kontrasta sahip %70 DCI-P3 renk gamutuna sahip %5 deltaE değerine sahip 300 nit parlaklığa sahip bir monitörü çok iyi gecikme ve ghosting performansı sunuyor diye tercih etmem. Gözümü çöpte bulmadım
24M1N3200ZA alınabilir. Tek eksisi maksimum parlaklığının 300cd civarında olması. Bunun dışında renk gamutu %93 DCI-P3 %85 Adobe RGB, kontrast değeri 1400:1, ghosting performansı ideal, 2x3W dahili hoparlör bulunuyor, asansör sistemi var ve son olarak pivot özelliği bulunuyor. Yani dolu dolu bir model. Çok incelemesi yok, çünkü taze bir model. İncelemesi de sadece 1 tane kapsamlı biçimde var, linkini atayım, kafana yatarsa onu alabilirsin.
Bunun dışında renk gamutu bakımından eksisi olsa da MSI G2412 de kaliteli modeldir, onun da incelemesini bırakayım. Ancak hoparlörü yok, pivot özelliği yok ve asansör sistemi yok. Yani boş paket bir monitör.
24G2SP'den bahsedeyim. Bu monitör 24M1N3200ZA'ya özellik bakımından çok yakın ve ülkemizde çok tercih edilen bir model, dolayısıyla pek çok yerli incelemesini görebilir, bunun dışında global incelemelerini de çokça görebilirsin. Maksimum parlaklığı 400-425cd civarı, kontrast değeri 1400:1 civarı, renk gamutu %91 ve %83 sırasıyla, pivot özelliği ve asansör sistemi yine bulunduruyor. Philips'e göre tek eksisi hoparlör bulundurmaması.
Gigabyte G24F-2'den de bahsedeyim son olarak. Forumda 24G2SP ile birlikte en çok satılan monitörlerden. Bu monitörde pivot özelliği yok, hoparlör yok. Ek olarak ölü piksel bu monitörde diğer monitörlere nazaran bir tık daha fazla görülüyor ancak senin aldığında kesin çıkacak diye bir şey yok, çıkmayanlar da var. Renk gamutu bu modelin de %90 ve %85 civarlarında. Kontrast değeri 1250:1 civarında, maksimum parlaklığı 360-380cd civarında, asansör sistemi bulunuyor. Şu anki fiyatını bilmiyorum ancak 24G2SP'ye iyi bir alternatif.
Sıralama yapacak olursak;
24G2SP > G24F-2 = 24M1N3200ZA > G2412
Güncel fiyatlara göre yorum yapacak olursak;
MSI G2412: 3899 TL
AOC 24G2SP: 4899 TL
Philips 24M1N3200ZA: 4189 TL
Gigabyte G24F-2: 4859 TL
G24F-2'nin hiçbir türlü alınabilirliği yok, çünkü o fiyata çıkarsan 24G2SP var. Ancak 24M1N3200ZA ile 24G2SP arasında ise 700 TL fark var. Bana kalırsa sadece maksimum parlaklık için üste 700 TL vermeye gerek yok, 24M1N3200ZA alır geçerdim. MSI G2412'nin fiyatı oldukça güzel ancak asansör sistemi olmaması bana göre büyük bir eksi. Ve tabii Philips'e göre renk gamutu konusunda geri olması da cabası.
Bana sorsan Philips 24M1N3200ZA alır geçerdim.
Alabilirsin, 24G2SP gayet iyi bir monitor, hayirli olsun.Konuyu hortlatmış gibi oluyorum ama bende kararsız kalmıştım. Gönül isterdi ki 600 TL daha az verip Philips olanı alayım ama peşin fiyatına 12 taksite böleceğim için AOC Gaming 24G2SP olan modeli 4699 TL ye alacağım.