Tasarım için de TN panel daha uygun. Yan ekranım IPS panel, renkler çok karışıyor. Mesela kırmızı renginin tonlarını, hep kırmızı gösteriyor ve yaptığım tasarımdan hiçbir şey anlamıyorum :d
1MS ile 5MS'nin farkını ayırt edecek birini tanımıyorum. Ama sokaktan geçen dayıya TN ve IPS paneli göstersen IPS paneli seçecektir. Hz farkı yoksa IPS olanı seç.
Tasarım için de TN panel daha uygun. Yan ekranım IPS panel, renkler çok karışıyor. Mesela kırmızı renginin tonlarını, hep kırmızı gösteriyor ve yaptığım tasarımdan hiçbir şey anlamıyorum :d
Monitörlerde Hz ve Ms kısaltmalarının tam olarak ne anlama geldiğini bilmek lazım öncelikle çünkü ikisi arasında ilişki vardır. Eğer ki alacağınız ekran 240Hz altındaysa 1ms ekran almanın hiçbir mantığı yoktur. 75Hz ya da 144Hz 5ms bir ekran kullanan birisi ben farkı anlayabiliyorum diyorsa güler geçerim çünkü bu teknik olarak mümkün değil.
Kardeşim, eğer sen de oyunlarda rekabeti seviyorsan ve oyunu severek, iyi oynuyorsan TN panel al. Pişman olursun. Bırak oyunda geri düşmeyi, youtube da video izlerken bile anlıyorsun gecikmeyi. Fps oyunlarında çok küfür edersin, nereden aldım ips'i veya va paneli diye.
Monitör alışverişine çıkmadan önce farklı panel türleri hakkında bilmeniz gerekenler Günümüzde pek çok kullanıcı monitör alışverişi yaparken geleneksel
Katılıyorum kesinlikle. IPS panellerde görüntü bana oldukça yapay ve saturation değeri çok yüksek yani pastel tonlarda abartılı geliyor dolayısı ile ciddi bir ayrıntı kaybı da yaşatıyor objelerde.
Mesela quantum IPS ve amoled ekranlar da da bu böyle. Renkleri abartılı gösterdiği için göze hoş canlı geliyor.Ama ben hiç hoşnut olmuyorum.