1. nesil Ryzen'lar hala almaya değer mi?

Burak Trd

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba. Arkadaşımdan Ryzen 7 1700X almayı düşünüyorum 700 liraya. Ben öncesinde Ryzen 5 1600 AF kullanıyordum, kedim sağ olsun anakartımı değişterecektim işlemciyi çıkardım masaya koydum patisiyle yere attı pinleri yamuldu. Bozulan işlemcimden de gayet memnundum, ama 1. nesil Ryzen'lar çıkalı neredeyse 6 yıl oldu hala almaya değer mi? Karar veremedim.

ilk nesil Ryzen işlemcilerde yanlış hatırlamıyorsam performans düşüşleri oluyordu. Öyle sorun yaratacak cinsten değil ama sorunları vardı ilk nesilin. Daha iyisini bulamazsan kullanabilirsin.

Pinleri geri düzeltemediniz mi hocam?

Bu fiyata daha yenisini bulabilir miyim ki?
Daha iyisi apu işlemciler olurdu ama sizin sanırım zaten ekran kartınız var. O yüzden 1700x işinizi fazlasıyla görecektir.

Pinleri geri düzeltemediniz mi hocam?
Hocam 4 pin yamuldu ama ikisi düzeltmeye çalışsam kırılacak gibiydi bende hiç uğraşmadım. Ama anakartın soketine oturuyordu takıp çalıştırmayı denedim, sistem güç alıyor fakat hiç bir şekilde görüntü yok

Daha iyisi apu işlemciler olurdu ama sizin sanırım zaten ekran kartınız var. O yüzden 1700x işinizi fazlasıyla görecektir.
Ekran kartımda eski aslında bunu idarelik alıyorum. Kredi borcumun bitmesine az kaldı bittikten sonra sıra sıra yenilemeye çalışacağım.

Hocam aslında kaybedecek birşeyiniz kalmamış. Kırılırsa bile düzeltilme imkanı var ya da uygun fiyata o şekilde satarsınız. Büyük ihtimalle yamuk 2 pin sokette ki yuvasına tam temas etmediği için açılmıyor olabilir. 0.7 rotring kalem ile rahatça kırmadan düzeltebilirsiniz.

Deneyebilirim aslında ama o kalemi bulabilir miyim bilmiyorum. Cımbız zarar vermezse onla deneyebilirim. Bence düzeltsem bile sorun yaratacakmış gibi geliyor bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…