1 Sene Bile Dolmadan 6. ve 7. Nesil Sistemlerin Çöp Olması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çöp olmaktan kasıt kulanılmaz hale gelmek mi?
Çok göreceli bir kavram.
Kesinlikle katılmıyorum. Sırf daha yeni modeli çıktı diye eskisi kullanılmaz diye bir anlayış yanlıştır. Ticari bir oyunun kurbanı olmaktır bu bence. Daha fazla ürün satabilmek için insanlara bunu aşılıyorlar. Aynı politika bütün teknoloji ürünlerinde oluyor. Yok 7'si çıktı, 6'sı kullanılmaz artık gibi laflar en çok bizim millette kullanılıyor ne hikmetse.
Ben hala günlük işlerimde 1. nesil i5 460M kullanıyorum. İşimi görüyor. Belki işinde çok profesyonelsindir ve sürekli sistem yenilemek zorundasındır ama bu istisna. Ama onun haricinde çok zorunda olmadıkça sistem güncellemeye gerek yok.
Bir sistemin ömrü, kullandığın programları normal performansında kullanabileceğin süre kadardır. Baktın yeni kullanacağın programları desteklemiyor. O zaman o sistem senin için çöp olur.

Ryzen piyasaya çıktığından beridir Intel'in ne yapmaya çalıştığını anlayamadım. Hele son nesildeki soket saçmalığı kendi ayağına sıkmak gibi bir şey oldu. Çekirdek sayılarını arttırması iyi oldu ama bunu da zorunda kaldığı için yaptı. Bu arada 2. nesil i7 işlemciler bile halen yeteri kadar iyiler. Yani 6. ve 7. nesil neden çöp olsun? Dört çekirdekli i5 işlemciler zamanının ötesine pek gidemiyor ama i7'ler 2. nesilden beri güçlüler.

Coffee Lake işlemcilerin çıkması Skylake ve Kaby Lake kullanıcılarını etkileyen bir durum değil, bu işlemcilere sahip olan birilerinin işlemci değişimi yapmasına gerek yok, illa güncel kullanmak şart değil. Intel işlemcilerin hala çok eski modelleri de iş görür nitelikte. Bu eski nesil işlemcilerde hala kullanılmaya devam edilecek, çöp oldu ibaresini eskidi maksatında kullandım şahsen. Zaten eskimiş olması çöp olduğunu göstermiyor, Ryzen başarılı bir çizgide olması Intel'i yeni işlemci çıkarmasına sebebiyet verdi bu da iyi bir durum. Skylake ve Kaby Lake işlemcilerin oyun performansı hala gayet iyi, hatta 3. ve 4. nesil işlemcilerin de oyun performansı hala yeterli. Ryzen modellerinin tek çekirdek performansı Intel'in 4. nesil i5 modelleriyle ancak denk olabiliyor.

Kaliteli üst düzey alınan anakartların baya baya bir çöp olduğu anlamına gelir ama değil mi? Asus mühendisi bile kabylake uyumlu anakartların BIOS güncellemesi ile uyumlu hale getirilebilirdi demesi de cabası.
İntel kendi markasını çöp ediyor bence.

Hem Skylake hem de Kaby Lake Anakart modelleri Coffee Lake işlemcilerle çalışabilecek kapasitede modellerdi, Skylake ve Kaby Lake Anakartı olan kullanıcıların Anakartı kullanılamaz hale gelmiyor ama ilerde Coffee Lake işlemcilere geçiş yapacaksa o zaman yeni Anakart almak zorunda kalması kabul edilebilir bir durum değil, Skylake ve Kaby Lake işlemcilere sahip olan birinin Coffee Lake işlemci almasına gerek yok.

7. nesil i5 ile 8. nesil i5 arasında çekirdek farkı var. Bu 7. nesil i5 kullananlar için çıkmaz sokak. Çünkü benzer fiyata ileriye dönük ve güncel bir işlemciye geçmelerinin önü kapandı. Intel'in bu işi çözmesi lazım. Üstelik ortanın üstü bir anakartın fiyatı işlemcilerden pahalı durumda.

Konunun bence bu kadar uzamasına gerek yok. Ne zaman Intel ve Ryzen'i yan yana görsem kavga çıkmıştır. Kavga etmek yerine marka savunması yapmadan işlemcilerin olumlu ve olumsuz yönlerini anlatsanız inanın ki bu kadar olay çıkmaz. İyi sosyaller

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…