1 sene mezuna kalmak büyük bir kayıp mı?

Hocam ben elektrik elektronik mühendisliği için hazırlanıyorum bir arkadaşım 30 yaşında yeni bitirdi adam 25 bin TL ile başladı ne diyorsun
Şirket farkı diyorum. Biraz da yetkinlikleriyle alakalı. Ayrıca eem çok mezun veriyor, dediğim gibi diğerlerinden ayıran bir yetkinliği yoksa gayet normal. Birkaç seneye üst üste zam alacaktır. Almazsa da kendini orada geliştirip başka şirketler araması daha mantıklı olur. Ayrıca mühendislik okumaya başlayınca YKS fıs gelecek. Şunu da eklemekte fayda var şirketler daha genç mühendisler istiyor sonuç olarak ona yatırım yapacaklar.

Evet hocam, tam da üzerine bastınız. Ama ne yazık ki artık her şey para.

Hocam dilencilerde fazlasıyla para kazanıyorlar sadece insanların duygularını sömürerek her şey para ise dilenci olmak ister miydiniz ?

Ekleme: Biraz uçuk bir örnek olmuş şu anda fark ettim.

Hocam, öyle dediniz, biraz içimde ukde kaldı. Ben 27 yaşındayım. Okudum, bitirdim derken yaşım 32 olacak. Şirketler beni alır ama iş sahasının baya dar olacağını düşünüyorum. Almanya'ya gitme planım var. O yaşlarda Almanca A1 Goethe belgem var ve C1 seviyesine gelmeyi düşünüyorum. 5 seneye mezun olup bir yandan yurtdışında iş kovalamak istiyorum. Umarım başarabilirim.

Yaş farkını kapatmak istiyorsanız üniversite hayatınız boyunca kendinizi geliştirmek zorundasınız. Diğerlerinden daha fazla koşuşturmak zorundasınız. Maalesef durum bu şekilde.
Genç yaştaki mühendis adayları da aynı şeyleri yapmak zorunda sizin onlardan farkınız olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…