1 senede MF4' ten 480 alınabilir mi?

Njunior

Hectopat
Daha fazla  
12.sınıfım bölümüm TM fakat çalışıp seneye MF' den ODTÜ bilgisayar mühendisliği düşünüyorum. Bugünden itibaren her gün günde minimum 2 saat Eylül'den itibaren minumum 5-6 saat çalışmayla kazanabilir miyim? Veya bu çalışmayla en az kaç puan alabilirim?

Arkadaşlar lütfen cevap verin. Söz konusu zaman 1 sene eğer bu çalışma sistemiyle 480 alamazsam boşa zaman kaybederim. Lisede feni sadece 9. sınıfta gördüm.

Sanmıyorum hedefiniz ortaokul çağından beri sürekli sayısal gören, yapan kişilerin hedefi olan bir üniversite/ bölüm. Ayrıca bu biraz da temelinize bağlı. Riske atmanızı önermem.

Anladım :(
Peki 400 alma ihtimalim var mı? Bu puana Ankara üniversitesi var. Başka bölüm istemiyorum fakat TM'den başka bölüme mi girmemi önerirsiniz?

O sana kalmış bir saatte ne kadar anlarsın ne kadar verim alabilirsin onlar sana bağlı. Ama ne kadar erken başlarsan o kadar çok puan alırsın. 1 senede de 480 puan mf4 den almak zor ama dediğim gibi ne kadar erken ve verimli başlarsan çalışmaya o kadar iyi olur.

TM bölümünde olman çok büyük bir hata. Ben şuan 11. sınıf sayısal öğrencisiyim ve ayrıca kendin çalışarak 480 puan çok çok çok zor diyebilirim. Matematik'i halletsen bile fen'de özellikle fizik dersinde çok sıkıntılar yaşarsın. Bizim sınıf da fen lisesinden gelen bir kız çalışarak ancak 440 puana ulaşabildi. Yani iyice düşün bence. Ayrıca çok şey kaybettin diyebilirim, özellikle soru çözümlerinde. Birde müfredatlarda farklı çok sıkıntılar yaşayabilirsin.

TM bölümünde olman çok büyük bir hata. Ben şuan 11. sınıf sayısal öğrencisiyim ve ayrıca kendin çalışarak 480 puan çok çok çok zor diyebilirim. Matematik'i halletsen bile fen'de özellikle fizik dersinde çok sıkıntılar yaşarsın. Bizim sınıf da bir kız çalışarak ancak 440 puana ulaşabildi. Yani iyice düşün bence. Ayrıca çok şey kaybettin diyebilirim, özellikle soru çözümlerinde.
"TM bölümünde olman çok büyük bir hata." lafını arkadaş için mi dediniz yoksa genelleme mi? Genelleme ise katılmıyorum!

Almak istediğin puan kolay alınabilecek bir puan değil. Ama yapamayacağın anlamına gelmiyor. Eğer sağlam bir temelin var ise vakit harcamadan sürekli test çöz. Zaten çalışma teknikleri hakkında bilgin vardır. Eğer temelin çok iyi değil ise vakit harcamadan çalışmaya başla. Sürekli konu tekrarları ile iyi bir temel oluşturmaya bak. Sen elinden geleni yap. İstediğin yer olmayabilir. Ama başka güzel okullar olur. Başarılar dilerim.

1 sene boyunca günde 6 7 saat çalışırsan 400-450 arası alırsın diye düşünüyorum. Ama fizik dersinde kesinlikle ve kesinlikle öğretmen desteği şart. Hocalara geldik kanalından çok kaliteli şekilde öğrenebilirsin. Soru çözersin ama fizikte kesinlikle destek lazım. Hani dershane değilde istenilen dersleri seçtiğin kurslar var, onlara girmen iyi olabilir. Kişiye göre değişen bir şey, bizim okulda 1 yıl çalışıp MF-4 430 alan birkaç kişi çıkıyor her sene (Bilişim sınıfından). Meslek dersleri ve yazın 20 gün stajları ve sağlam temelleri olmamasına rağmen. İTÜ Türkçe bilgisayar 460 puan, YTÜ 420 puan, BAU yazılım ya da bilgisayar mühendisliği 420-425 puan, Hacettepe bilgisayar 419 puan, Marmara bilgisayar 410 puan. Yazılım da üniversite yetmiyor. Genellikle öncelikli olarak İTÜ, ODTÜ, Boğaziçi üniversitesi mezunlarına bakıyorlarmış ancak işe almadan önce teste sokuluyor pozisyonuna göre. Eğer istenilen performansı alırlarsa onu seçiyorlar. Değilse diğer üniversite mezunlarına bakıyorlar. Yaptığı projeler çok önemli. Okulumuzun her ay eski mezunlarından bir kişi gelerek kendi hayatını anlatıyor ve taktik veriyor. Bir tanesi okulu lise 3'te bırakmış ve 2 sene sonra pişman olup geri dönmüş. Üniversiteyi bitirmiş ve yurtdışına çıkmış. Şuanda çok zengin :) İyi işler yapıyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı