1 senede mimarlık kazanılabilir mi?

Bu bahsettiklerini herkes istiyor dostum haberin olsun, Allah gönlüne göre versin. Farklı bir mimar olmak istiyorsan bu alanda bolca kitaplar okumanı tavsiye ederim, kendi tasarım dilin oluşur zamanla. Çok çalışmakla ancak iyi bir mimar olursun. Hayırlı akşamlar.
Çok teşekkür ederim. Size de Hayırlı akşamlar.

1 sene bu şekilde gidersen hedefine ulaşırsın hocam. Başarılar.
Teşekkür ederim hocam.

Dışarıdan öyle gözüküyor. Mimarlık puanlarından anlayın durumu. 30 bin sıralama ile alan yerler şimdi 200 bin sıralama ile alıyor. Herhangi bir mühendislik mimarlık tercihinden iyidir.
Ama çok seviyorum bu bölümü. Olmadı yurt dışında yaparım bu işi. Veya KPSS’ye girerim.

Ama çok seviyorum bu bölümü. Olmadı yurt dışında yaparım bu işi. Veya KPSS'ye girerim.

Dostum. KPSS çalışırım diyorsan hemşirelik oku sonuçta memur olacaksın diğer memurlar gibi aynı maaşı alacaksın. Mimarlığın atama puanları 93+ ile kapatıyor. 2 senede bir sınava girebiliyorsun 3 kere girdiğini düşün memurluk için 6 senen kayıp olacak. Birileri 70 puanla atanırken sen 90+ almaya çalışacaksın. Yüksek puan almak kolay değil. Memurluk istiyorsan en kolay atanabilen bölüm oku. Yurt dışına giderim diyorsun seni işe alacak tanıdık bir şirket var mı? Maalesef kolay değil hiçbir şey.

Ama çok seviyorum bu bölümü. Olmadı yurt dışında yaparım bu işi. Veya KPSS’ye girerim.
Şu an yüksek mimarlar bile büro personeli (düz memur) oluyor.

Dostum. KPSS çalışırım diyorsan hemşirelik oku sonuçta memur olacaksın diğer memurlar gibi aynı maaşı alacaksın. Mimarlığın atama puanları 93+ ile kapatıyor. 2 senede bir sınava girebiliyorsun 3 kere girdiğini düşün memurluk için 6 senen kayıp olacak. Birileri 70 puanla atanırken sen 90+ almaya çalışacaksın. Yüksek puan almak kolay değil. Memurluk istiyorsan en kolay atanabilen bölüm oku. Yurt dışına giderim diyorsun seni işe alacak tanıdık bir şirket var mı? Maalesef kolay değil hiçbir şey.
Yurt dışında bana yardımcı olacak kişiler var. Tabii öncesinde hazırlığımı yapıp öyle giderim. Ama sevmediğim bölümü okuyacaksam neden okuyayım?

Şu an yüksek mimarlar bile büro personeli (düz memur) oluyor.
Bu KPSS işi en son dediğim.

Yurt dışında bana yardımcı olacak kişiler var. Tabii öncesinde hazırlığımı yapıp öyle giderim. Ama sevmediğim bölümü okuyacaksam neden okuyayım?

Bu KPSS işi en son dediğim.

Tabii senin yeteneklerini bilmiyorum. Severek okuyacaksan tercih et. Okumuşken İTÜ de okumaya çalış. Puanın düşükse 1 sene daha denemeyi düşünebilirsin. Zevkli bir bölüm sana katacakları nitelikler olacak. Başarılar...

Technopat Haberler

Geri
Yukarı