1 senelik SSD sağlığı nasıl?

Dr.You

Hectopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
WD Green SN350 500GB WDS500G2G0C
Merhaba, 1 sene önce hazır sistem ile beraberinde gelen SSD'im sağlını merak ettim. Bu değer doğru mu? 1 sene de bu kadar hızlı düşer mi? Veya yanlış gözükme ihtimali var mı? Aslında teorik olarak SSD'imden memnunum herhangi bir sorun yaşamadım. Windows buna kurulu ve hızlıca bilgisayar açılıyor.

1744017016496.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, 1 sene önce hazır sistem ile beraberinde gelen SSD'im sağlını merak ettim. Bu değer doğru mu? 1 sene de bu kadar hızlı düşer mi? Veya yanlış gözükme ihtimali var mı? Aslında teorik olarak SSD'imden memnunum herhangi bir sorun yaşamadım. Windows buna kurulu ve hızlıca bilgisayar açılıyor.

Eki Görüntüle 2464333

Bir yandan çok güzel bir yandan üzücü.
Evet veriler tam doğru, 1 senede bu kadar düşme sebebi WD Green uzun ömürlülük için tasarlanmış bir model değil 2 sene kullan at hesabı gibi üretilmiş model sağlığı yine de iyi. Muhtemelen sizi bozulmadan bir 3 sene daha götürür

1 yıl içinde sağlığı bayağı düşmüş. 6 ay önce SN580 aldım ve hala %100 durumda.

Hocam SN580 WD blue serisine ait.

O kadar fark ediyor mu ya :D iyi ki almamışım o zaman Green olanı.

Green blue Black diye 3 serisi var hepsinin fiyatı ile kullanım senaryoları farklı farklı biz o zamanlar okuldaki bilgisayarlara WD blue SN570 modeli vardı onu kullanmıştık uzun ömürlü uygun çözüm diye ve gerçekten bazen gidiyorum eski liseme 2 sene geçti sağlıkları %93 kimisi %95 öğretmen bilgisayarında Kingston vardı o %80 gibi bir şeydi

Eki Görüntüle 2464333

Normal değil çok fazla düşmüş. Senle yakın miktarda veri yazmışız diske bende Fury Renegade var ve sağlığı bu şekilde.

1744018386116.png

Hocam her SSD aynı değil seninki Kingston'un en iyi serilerinden o adamın WD'nin en düşük serilerinden sen WD Black ile kıyaslayacaksın.

İşte demek istediğim bu 100 TB ulaşmadan ömrünün yarısı görünürde gitmiş o SSD'nin zaten. Ve arkadaş C diski olarak kullanıyor bu ileride bir problem oluşturur mu kim bilir.

İşte demek istediğim bu 100 TB ulaşmadan ömrünün yarısı görünürde gitmiş o SSD'nin zaten. Ve arkadaş C diski olarak kullanıyor bu ileride bir problem oluşturur mu kim bilir.

Hayır hocam 60TB'ye ulaşmış muhtemelen ömrü 150TB diye belirtiliyor sistem ona göre çalışıyor eğer aksilik olmazsa 300TB'ye kadar daha kullanabileceğini düşünüyorum bu işin içine çalışma saati faktörü de var hiç veri yazmayıp sadece saatlerce açık kalması da ömrü etkiliyor

Hayır hocam 60TB'ye ulaşmış muhtemelen ömrü 150TB diye belirtiliyor sistem ona göre çalışıyor eğer aksilik olmazsa 300TB'ye kadar daha kullanabileceğini düşünüyorum bu işin içine çalışma saati faktörü de var hiç veri yazmayıp sadece saatlerce açık kalması da ömrü etkiliyor.

Dayanıklılık olarak sadece 60 TB olarak yazmışlar ama cidden bu hızlara ulaşabilen bir M.2 SSD için çok az. Özellikle fiyatı ucuz da değil 500 GB bir SSD için.

1744021705606.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı