1 tane 2TB SSD mi yoksa 2 tane 1TB SSD mi alınmalı?

Bütçe
6k

Shadow15

Femtopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Kingston renegade 1tb/2tb 7300/7000MB/S
Anakart
Asus Prime X670-P-CSM AMD AM5 DDR5 ATX
Normalde 1 tane 2TB SSD alacaktım ama 2 tane 1TB SSD'nin daha iyi ve eğer herhangi bir SSD bozulursa en azından diğerinin içindeki dosyaların kalabileceğini duydum, 1 tane 2TB olan SSD bozulursa bütün dosyaların gitmesiyle alakalı. Hangisi almak daha mantıklıdır?

2 TB. Kaliteli SSD alırsan bozulmaz merak etme.

Genelde 2TB SSD lerşn TBW ömrü daha uzun olur ancak eğer konu hız olursa ben açıkçası 2 tane 1TB alıp bunu RAID ile bağlamayı doğru buluyorum. Aman aman fark olmayacaktır bence. İleride ekleme yapılma ihtimali varsa bu dediklerim bir kenara itilir ve tek 2TB derim ama haberiniz olsun.

Yani öyle fazladan hıza ihtiyacım yok zaten 2tb ssd nin bile 7000mb/s hızı var ve fazla bile daha fazla hız gerek olmaz o kadar dosyaları ordan oraya atmıyorum zaten

Hangi şekilde daha ucuz oluyor ise öyle al. Çok büyük bir kullanım farkı oluşturmaz.

Kingston kaliteli SSD'ler yapıyor bozulcağını pek düşünmüyorum ama ne olur ne olmaz sorayım dedim.

2TB 1100TL farkla daha ucuz.

2TB tavsiye ederim. Uzun vade ve guncel kullanim ele alininca en mantiklisi o.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…