1 TB disk ne kadar dolu olmalı?

barangurkan12

Decapat
Katılım
6 Haziran 2019
Mesajlar
36
Çözümler
1
Selamünaleyküm. Windows C 1TB olarak kullanıyorum ve şu an 661GB boş alanım var. D diskinde ise 24, 9GB toplam ve içinde hiçbir dosya yok. Bu dosya böyle boş kalması daha mı mantıklı yoksa bu diskin içinde olan boyunu Windows C içine koyabiliyor muyum? Fakat en önemlisi bu işlemlerde kalırsa performans yükselir veya düşer mi?
 
%20 civarında bir alanın boş olması öneriliyor, hiç yaşamdım diskin tamamen dolu olması performansı düşürür mü bilmiyorum ama hiç mantıklı gelmiyor, D diskini disk yönetimi üzerinden C'ye katabilirsiniz, ayrı durmaları performansa bir katkı sağlamaz.
 
HDD mi SSD mi? Disk türü önemli. SSD ise 100 GB boş yer bırakın. Veriler SSD'de sağlıklı kalabilmek için sektör değiştirirler. 100GB boş alan bırakırsanız iyi olur.
 
Bununla ilgili bir araştırma varsa atabilir misiniz? Merak ettim.
Pardon sağlıklı kalabilmek için değilmiş ömrünü uzatabilmek içinmiş özür diliyorum.

"SSD'ler, depolama hücrelerinin aynı hızda eskimesini sağlamak için "wear leveling" adlı bir teknolojiden faydalanırlar. Bu teknoloji, her hücreye eşit miktarda veri yazılmasını sağlar. Ancak sürücünüzde yeteri kadar boş alan yoksa, wear leveling'in bir anlamı kalmayacaktır."
 

Performansa bir etki etmiyor demek oluyor öyleyse, sadece belirli hücrelerin kullanılıp ölü hücreler oluşmasını engellemek için kullanılan bir teknoloji, ve sadece SSD ömrüyle ilgili bir durum.
 
Eğer bir SSD'den bahsediyorsan, ilk çıkan SSD'ler için toplam disk kapasitesinin %25'den az kullanılabilir alan kalması performans düşüşüne neden oluyordu. Günümüzdeki yani modern SSD'lerin tamamında "overprovisioning" aşırı tahsis dediğimiz yazılımsal mekanizma varsayılan olarak aktif olduğu için diskin kapasitesi azalsa da performansa etkisi çok az oluyor, ki ben buna rağmen toplam disk kapasitesinin en az %10'u kadar bir alanın boş bırakılması gerektiğini düşünüyorum.
 
Mantıklı gelmiyor mu? Adamlar o alanı süs için mi yapıyor? Ben daha önceden depolama alanını doldurmuştum. Performans konusunda eğer ki çok az yer var ise yani %1 gibi az bir yer kaldıysa o zaman yavaşlama olabilir fakat %20 gibi oldukça yüksek bir boş alan varken herhangi bir sorun yaşamadım.
 

Süs için yapmıyor, kullanalım diye yapıyor, neden vaadedilen alanı boş bırakmak zorunda kalalım ki?

Arkadaş açıklamış zaten;
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…