Çözüldü 1 TB disk neden 999 GB olarak görünür?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Hocam Windows zaten kullandığı miktarı gösteriyor. Ama mesela bir RTX 4060 alırken o zaman neden RTX 4059,9 demiyoruz?

SSD'lerdeki olay Windows ile alakalı değil zaten görev yöneticisinde kullanılabilir RAM yazar 15.9 geri kalan sistem için kullanılır diye biliyorum.

Mesajının hiçbir alakası yok. RTX 4060 ismini çünkü firma kendi koyuyor, herhangi bir değer ifade etmiyor 4060.
Hocam zaten bir alakası yokta, kendi güvenlik önlemi vs. denildi ya. Bende ona benzetmeye çalıştım.

Buyrunuz...

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-12-22 195014.png
    18,7 KB · Görüntüleme: 22
Hocam zaten bir alakası yokta, kendi güvenlik önlemi vs. denildi ya. Bende ona benzetmeye çalıştım.
Sistem RAM'in bir kısmını önbelleğe alır, bir kısmını donanıma ayırır, ondan dolayı yaklaşık 0,1 GB RAM'i kullanamazsın. Ancak bu da zaten performans açısından hiçbir dezavantaj sağlamadığı için kafana takmana gerek yok. Ayrıca HDD ve SSD'lerdeki durumu da zaten anlattım, 1000 GB ve 1024 GB hesaplama farklarını.

Buyrunuz...
Attığın fotoğrafta sağ altta "donanıma ayrılmış" yazıyor ya, işte orada senin o eksik 0,1 GB RAM

Zaten ChatGPT'ye sordum hocam. Gidip araştırmaya üşendim.
Ancak forumda AI mesajlar yasak, iyi ki sadece mesajın silinmiş en az 1 saat ceza veriyorlar genelde.

Attığın fotoğrafta sağ altta "donanıma ayrılmış" yazıyor ya, işte orada senin o eksik 0,1 GB RAM
Hocam 85,7 MB diyor. 1000 mb 1 GB değil miydi? Birde Disk Belleği Havuzu diye bir şey var. Oda 4886 MB. Az çok 1 gb ediyor.

Peki ekran kartı (VRAM)'de demi sistem kendine ayırıyor? @FehmiDogru.js

Evet, ancak neden bu kadar taktınız anlamadım gitti
Hocam fantazi işi (!) . Şaka bir yana ben çok düşünen bir insanım, kafama taktım mı illaki onun cevabını bulmam gerekiyor. Aklıma daha böyle niceleri geliyor.

Hocam fantazi işi (!) . Şaka bir yana ben çok düşünen bir insanım, kafama taktım mı illaki onun cevabını bulmam gerekiyor. Aklıma daha böyle niceleri geliyor.
Bu kadar küçük detayları da takmayıver bence, salla gitsin.
Firmalar kazıklayacak olsa 0,1 GB az koyarak mı kazıklar sence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…