QwertPasha
Decapat
Daha fazla
Hocam Windows zaten kullandığı miktarı gösteriyor. Ama mesela bir RTX 4060 alırken o zaman neden RTX 4059,9 demiyoruz?
Hocam zaten bir alakası yokta, kendi güvenlik önlemi vs. denildi ya. Bende ona benzetmeye çalıştım.Mesajının hiçbir alakası yok. RTX 4060 ismini çünkü firma kendi koyuyor, herhangi bir değer ifade etmiyor 4060.
Sistem RAM'in bir kısmını önbelleğe alır, bir kısmını donanıma ayırır, ondan dolayı yaklaşık 0,1 GB RAM'i kullanamazsın. Ancak bu da zaten performans açısından hiçbir dezavantaj sağlamadığı için kafana takmana gerek yok. Ayrıca HDD ve SSD'lerdeki durumu da zaten anlattım, 1000 GB ve 1024 GB hesaplama farklarını.Hocam zaten bir alakası yokta, kendi güvenlik önlemi vs. denildi ya. Bende ona benzetmeye çalıştım.
Attığın fotoğrafta sağ altta "donanıma ayrılmış" yazıyor ya, işte orada senin o eksik 0,1 GB RAMHocam zaten bir alakası yokta, kendi güvenlik önlemi vs. denildi ya. Bende ona benzetmeye çalıştım.
Buyrunuz...
Zaten ChatGPT'ye sordum hocam. Gidip araştırmaya üşendim.@Shyquick Buram buram ChatGPT kokusu alıyorum mesajda
Ancak forumda AI mesajlar yasak, iyi ki sadece mesajın silinmiş en az 1 saat ceza veriyorlar genelde.Zaten ChatGPT'ye sordum hocam. Gidip araştırmaya üşendim.
Bunu bilmiyordumAncak forumda AI mesajlar yasak.
Hocam 85,7 MB diyor. 1000 mb 1 GB değil miydi? Birde Disk Belleği Havuzu diye bir şey var. Oda 4886 MB. Az çok 1 gb ediyor.Attığın fotoğrafta sağ altta "donanıma ayrılmış" yazıyor ya, işte orada senin o eksik 0,1 GB RAM
1 GB eksik değil ki 0,1GB, yani 100 MB.Hocam 85,7 MB diyor. 1000 mb 1 GB değil miydi? Birde Disk Belleği Havuzu diye bir şey var. Oda 4886 MB. Az çok 1 gb ediyor.
Evet, ancak neden bu kadar taktınız anlamadım gittiPeki ekran kartı (VRAM)'de demi sistem kendine ayırıyor? @FehmiDogru.js
Hocam fantazi işi (!) . Şaka bir yana ben çok düşünen bir insanım, kafama taktım mı illaki onun cevabını bulmam gerekiyor. Aklıma daha böyle niceleri geliyor.Evet, ancak neden bu kadar taktınız anlamadım gitti
Bu kadar küçük detayları da takmayıver bence, salla gitsin.Hocam fantazi işi (!) . Şaka bir yana ben çok düşünen bir insanım, kafama taktım mı illaki onun cevabını bulmam gerekiyor. Aklıma daha böyle niceleri geliyor.