1 TB HDD Kaç TL Eder?

NickimiKedi7

Hectopat
Arkadaşlar elimde 1 TB 5400 RPM(Sanırım 7200 RPM de olabilir emin değilim), Harddiskimin modeli WD BLUE 1 TB 2.5 inç.
Bu HDD'yi satıp kendime yeni bir SSD almayı düşünüyorum. Tahmini olarak ne kadar eder bu HDD arkadaşlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
2,5" ise 5400RPM olma ihtimali yüksek, maksat düşük güç tüketimi zaten. Ortalama satış fiyatı 100-120TL kadar olur; o da hiçbir sorunu yoksa. Üzerine 150TL kadar daha koyman gerekecek önerebileceğim bir SSD için.

2,5" ise 5400RPM olma ihtimali yüksek, maksat düşük güç tüketimi zaten. Ortalama satış fiyatı 100-120TL kadar olur; o da hiçbir sorunu yoksa. Üzerine 150TL kadar daha koyman gerekecek önerebileceğim bir SSD için.

Öncelikle cevabın için teşekkürler.HDD'de ise pek bir sorun yok CrystalDiskMark programı ile taradığımda hız değerleri 100---120 falan çıkmıştı ortalama olarak.Zaten temiz kullandım.Bana gerekli olan ise yüksek kapasite değil hız.Zaten şuanlık kullandığım sistemde oyun oynayamıyorum.En fazla oynarsam ilerde PUBG ve CS:GO oynarım.

100TL veren olursa HDTune raporlarıyla beraber satmanı öneririm, fazlasını veren çıkmaz gibi geliyor bana. Üzerine 100 daha koyar 120GB SSD alırsın.

Kendi açımdan 1TB HDD bile yetersiz geliyor bana, sen eğer 120GB ile sorun yaşamayacaksan elbette tercih edebilirsin.

HDTune linux destekliyor mu?Çünkü şuan da linux tabanlı bir sistem kullanıyorum da.120 GB bana yeterli dediğim gibi sadece Windows'u ve PUBG-CS:GO kurucam.

HDTune Linux desteklemiyor diye biliyorum. Linux tabanlı programlara göz at veya sağlam ise bırak alıcı test etsin. Kargoda bile problem olabiliyor bazen, sende sağlam olsa bile karşı tarafa hasarlı gidebiliyor. Kargo yoluyla satacak olursak iyi ambalajla. Elden alanlar önceliğin olsun.

Meşguliyet söz konusu değil çünkü gönüllü olarak yardım eden biziz, isteyerek yapıyoruz :)
Senden ricam, ilgili bölümde "220TL SSD Önerisi" başlıklı bir konu açman. Orada yanıtlayalım.
Burada da paylaş istersen konu açılınca veya etiketle birkaç defa, bazen bildirim gelmiyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı