1 TB M.2 mi Yoksa 1 TB SATA SSD mi?

SrMeister

Femtopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
MSI SPATIUM M390 NVME M.2 500GB
Merhaba arkadaşlar,
Bilgisayarımda şu an 500 GB'lık bir M.2 SSD takılı ve bana depolama alanı yetersiz geliyor. Anakartımda 1 adet M.2 ve 1 adet SATA SSD slotu bulunuyor. Aklımda iki seçenek var, ama hangisinin daha mantıklı olduğuna karar veremedim. Ayrıca bilgisayarı genellikle oyun için kullanıyorum

Seçenekler:

1 TB M.2 SSD almak: 500 GB'lık mevcut M.2 SSD'yi çıkarıp yerine takarım. Çıkardığım 500 GB M.2 SSD'yi ise bir SATA adaptörü ile SATA slotuna bağlarım.
1 TB SATA SSD almak: Mevcut 500 GB'lık M.2 SSD yerinde kalır, 1 TB SATA SSD'yi ek depolama olarak kullanırım.

Performans açısından hangi seçenek daha mantıklı? (Oyun ve genel kullanım için)
Fiyat/performans açısından hangisini önerirsiniz?
500 GB M.2 SSD'yi SATA adaptörü ile kullanmanın herhangi bir dezavantajı olur mu?

Dönüştürücü ile sataya taktığınız zaman satadan farklı bir performans almazsınız zaten hocam. Direkt M.2'yi değiştirebilirsiniz ya da sata alabilirsiniz. Performans açısından windows M.2ye kuruluysa satadaki oyunların daha yavaş açılması dışında bir fark olmaz.

Bir sata girişi varsa, böyle bir durumda şahsen sata ssd alırdım ben. Bu konuda fiyatının hakkını verirdi en azından.

M.2'nin satanın neredeyse 6 katı kadar yazma ve okuma hızının olduğundan dolayı endişelenmiştim, fiyatlarda çok da bir fark göremedim dönüştürücü dediğiniz gibi ek bir masraf ve ara bir eleman olduğu için performansta kayıp yaşatabilir. Bende zaten var olan M.2 yerinde kalıp üstüne 1 TB SATA takmak daha mantıklı anladığım kadarıyla.

M.2'nin satanın neredeyse 6 katı kadar yazma ve okuma hızının olduğundan dolayı endişelenmiştim, fiyatlarda çok da bir fark göremedim dönüştürücü dediğiniz gibi ek bir masraf ve ara bir eleman olduğu için performansta kayıp yaşatabilir. Bende zaten var olan M.2 yerinde kalıp üstüne 1 TB SATA takmak daha mantıklı anladığım kadarıyla.
Evet hocam. Artık M2'ler SATA'dan daha ucuz hale geldi. Onu ömürlük bir şekilde değiştirmek daha mantıklı. Ben geçenlerde 4 TB'a geçtim tüm kütüphaneyi indirdim dolduramadım hâlâ.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı