1 TB M.2 SSD önerisi

Bütçe
2000 tl

SnowBody6910

Decapat
Daha fazla  
Anakart
MSI B450M-A PRO MAX
1 TB'lık M.2 SSD almayı düşünüyorum, bütçem 2000 TL. Eğer fark yaratacak kadar kaliteli bir ürün önerilir ise 2500 TL'ye kadar çıkabilirim. Şimdiye kadar Crucial P3, Samsung 980 gibi ürünlere baktım. 980'i almayı düşünürken bu konuyu gördüm: Samsung 980 SSD neden alınmamalı?
Mümkünse DRAM'e sahip olan, ciddi ısınma problemi olmayan SSD arıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

https://www.hepsiburada.com/samsung...-3300mb-s-m-2-ssd-mz-v7s1t0bw-pm-HB00000HTYEA samsung kalitesi derim susarım okuma yazma hızıda iyi

Anakartiniz 7k okuma 6k yazma değerlerini tam verimle kullanamıyor ancak ilerde yükseltme yapmanıza gerek kalmaz kalıcı bir tercih olur

M2 SSD'lerin şu anakartla uyumlu bunla uyumsuz olma durumu var mı?
Anakartta m2 portu olduğu sürece sıkıntı çıkmaz ancak daha yüksek okuma yazma hızları isterseniz anakartiniz da PCİE Gen 4 destekleyen m2 yuvası olmali ve SSDniz de gen 4 desteklemeli.

M2 SSD'lerin şu anakartla uyumlu bunla uyumsuz olma durumu var mı?
Anakartın dışında işlemcinin de veri yolunu desteklemesi gerekiyor diye biliyorum. PCI-E 4 destekli anakartta PCIE-4 hızında M2 SSD kullanmak için işlemcinin de destek vermesi gerekiyor yani.

Örnek R5 2600 işlemci bu kadar hızı destekliyor, bu anakarta PCI-E 4 M2 taksak daha düşük hızda çalışacak:

Anakartın dışında işlemcinin de veri yolunu desteklemesi gerekiyor diye biliyorum. PCI-E 4 destekli anakartta PCIE-4 M2 kullanmak için işlemcinin de destek vermesi gerekiyor yani.
Doğru bir kısma değindiniz ama o konuda bilgim yok maalesef.

Msi spatium kullanıyorum baya memnun kaldım. Kingston A2000den geçiş yaptım bana daha performanslı geldi.

Msi spatium kullanıyorum baya memnun kaldım. Kingston A2000den geçiş yaptım bana daha performanslı geldi.
Bence spatium ile kc3000 asla kiyaslanmamali çünkü kingstonun denetleyicisi daha yeni nesil o yüzden daha performanslı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…