1 TB Sabit Diski İkiye Bölümleme

Merhaba. WD marka sabit diski eşit miktarlarda bölemiyorum. Fakat D sürücüsünün tam olarak 500 GB olmasını istiyorum.

Format atarken disk biçimlendirme ekranında 1000 GB olması gerekirken 931.5 GB çıktı. Deneme yanılma yoluyla 441318 MB olarak böldüm ve tam olarak 500 GB yazıyordu ayrılan bölüm. Format bittikten sonra D sürücüsüne baktım 499 GB çıktı. Sanırım biçimlendirerek kullanıma açmıştım D sürücüsünü.

Nasıl tam olarak 500 GB yapabilirim? Program gerekmeden Windows içinden ayarlamanın yolu var mıdır? Yoksa da program kullanınca ayarlamayı yaptık diyelim, program ile işimiz bitince programı kaldırmak istersek ayarlanmış alan eskiye döner mi?

Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Harddiskler 1 TB olarak satılır ama aslında 1 TB değildir çünkü 1mb 1024 KB 1 GB 1024 MB'dır 931GB gözükmesinin sebebi bu sende değil herkes de öyle gözüküyor. Kendin hesaplaya bilirsin kaç MB'ın kaç GB ettiğini. Ona göre de değer girebilirsin.

Yanlış Bilgilendirme
Harddiskler 1 TB olarak satılır ama aslında 1 TB değildir çünkü 1mb 1024 KB 1 GB 1024 MB'dır 931GB gözükmesinin sebebi bu sende değil herkes de öyle gözüküyor. Kendin hesaplaya bilirsin kaç MB'ın kaç GB ettiğini. Ona göre de değer girebilirsin.
1 TB 1024 GB 'dir. Onun 931 GB olmasının sebebi Sabit Diskin çalışması için gereken yazılımların o bölümde bulunmasıdır.

1 TB 1024 GB 'dir. Onun 931 GB olmasının sebebi Sabit Diskin çalışması için gereken yazılımların o bölümde bulunmasıdır.
Ultra saçmalamışsın. Windows 20 GB ile çalışıyor harddisk 90GB ile öyle mi bu mükemmel bilginden dolayı seni tebrik ediyorum.

Adsız.png

Hafızası 1.000.000.000.000 bayttır bunu da GB'a çevirince 931 GB gelir sebebi bu.

İçinde oyunlar var cesaret edemeyeceği sanırım. Fakat şöyle birşey var, bayt hesabı felan demiştiniz resme bakınız. D sürücünün özelliklerini açtım ve bayt hesabını gözlemledim. Tam 500 GB'lık hesap acaba kaç baytlık olurdu?

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    152,2 KB · Görüntüleme: 149
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı