1 TB Sabit diskin Görünmemesi

Alper P

Megapat
Yer
Balıkesir/Altınoluk
Daha fazla  
Meslek
PHP Geliştirici
Merhaba arkadaşlar.

Bilgisayarımı aldığımda içerisinde gelen Sabit Disk'i SSD aldıktan sonra yedek ve depolama alanı olarak kullanıyordum ekstra 1 TB daha disk'im var film arşivi için.

02.10.2015 tarihinde bilgisayarımda anlamsız bir şekilde kasılma oldu ve dondu. Bilgisayarı kapatmaya çalıştım kapanmadı. Güç düğmesine 10 saniye basılı tutunca kapandı daha sonra açmaya çalışırken windows ekranına geçmedi. Bios diskleri okurken takılıyor devam edemiyordu. Daha sonra birkaç resetlemeden sonra açıldı. Bir sorun yok gibiydi.

Ertesi gün yani 03.10.2015 tarihinde eve geldiğimde bilgisayarımı açtım oyunuma girdim oynuyordum ve bilgisayarda bir süre sonra dünkü gibi kasma, donma vs oldu. Bugün de bilgisayarı yeniden başlatmayı denediğimde bir türlü bilgisayarı düzgün bir şekilde açmayı beceremedim. Daha sonra sorunlu olduğunu düşündüğüm yani eski disk'i sata bağlantısından söküp bilgisayarı açtım ve düzgün bir şekilde açıldı.

Ben bu bozulan disk'in içerisindeki verileri nasıl kurtarabilirim? Program veya yedekleme dosyalarını geçtim özel birkaç metin belgesi vardı.

Bir kereye mahsus olarak yeniden başlattığımda şöyle bir ekranla karşılaştım fakat daha sonra bu disk'i sata ile bağladığımda bilgisayarım veya disk yöneticisine girdiğimde o bölümler donuyordu. Hiçbir şekilde açılmıyordu. HD Tune yazılımı ile Sata üzerinden bağlanmış sorunlu disk'i seçtiğimde HD Tune programı hata verip kapanıyor.

Windows dışında çalışıp bu disk'i onarabilecek bir program biliyorsanız çok iyi olacaktır :)
Şimdiden teşekkürler.

Screenshot_4.jpg

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı