1 TB SATA SSD önerisi

Bütçe
4500
MSI markasının hiçbir ürününü teknik servis olarak önermiyorum 2 yıl garantisi bittikten sonra maksimum 1 yıl sonra çipset arızası veriyor. Kaldı ki diskleri de çok farklı değil. 2018-19'dan sonra MSI kalitesini bozdu. Kelepir olmadığı sürece MSI almayın aldırtmayın.

Phison S11 (MSI) SMI (TwinMOS) kontrolcüden daha iyi, ömür bakımından S270>TwinMos>Exceria.

Kısacası hiçbirinde DRAM veya HMB yok. Hiçbiri bu fiyat bandındaki M.2 SSD'ler kadar uzun ömürlü olmayacak.

S11'in tek kötü yanı fazla ısınması, onun dışında dayanıklılık konusunda SMI'da S11'in laciverti.

Neden NVMe disk değil zira SATA'dan çok daha hızlı.

M.2 slotu doluydu KS'nin, dönüştürücü için de PCI-e girişi uygun değildi, anakart müsaade etmiyordu. SATA üzerinden dönüştürücü ile bağlayabilirdi maksimum.

Phison S11 (MSI) smı (TwinMOS) kontrolcüden daha iyi, ömür bakımından S270>twinmos>exceria.

Kısacası hiçbirinde DRAM veya HMB yok. Hiçbiri bu fiyat bandındaki M.2 SSD'ler kadar uzun ömürlü olmayacak.

S11'in tek kötü yanı fazla ısınması, onun dışında dayanıklılık konusunda smı'da S11'in laciverti.

M.2 slotu doluydu Ks'nin, dönüştürücü için de PCI-e girişi uygun değildi, anakart müsaade etmiyordu. SATA üzerinden dönüştürücü ile bağlayabilirdi maksimum.

Kağıt üzerindeki verilere bakarak aldanmanızı önermem ancak karar size kalmış.

Ürünü ben almıyorum, karar konu sahibine ait.

DRAM ve HMB olmayan benzer disklere 700-800 lira fark ödemeye gerek yok.

"Kağıt üstü" diye geçtirdiğiniz Twinmos'un SM2258XT kontrolcüsünün kronik sorunlu olabildiğini bilmiyorsunuz sanırım. Twinmos bu kontrolcü bilgilerinin vermiyor, MSI'da vermez. Genellikle inceleme kanalları veya satın alan kişilerden öğreniyoruz.

Şu an en mantıklısı S270 gibi gözüküyor.

Bütçeni biraz daha arttırabilirsen bunu alabilirsin. Bu kasadan 200 adete yakın sattım 1 tane bile olumsuz geri dönüş almadım. TwinMOS eski ve sağlam firmalardandır başın da ağrımaz.

Farka değer mi bilemedim hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı