1 TB SSD tavsiyesi

BSimsek

Hectopat
Yer
Adana
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba, mevcut depolamam yetersiz gelmeye başladığı için 1 TB SSD almaya karar verdim. Benim aklımda 2 seçenek var.

1. seçenek WD Blue 1TB SSD.
2. seçenek ise Samsung 870 QVO 1TB.

Bütçem maksimum 1100 ₺

870 QVO için sıkıntılı olduğunu duydum ve bu beni biraz rahatsız etti. 40GB üstünde kopyalama işlemi vs yaparken yazma hızının çok düştüğü ve bu da kullanıcıyı rahatsız ettiği yönünde söylemler var. Bir tarafım ise Samsung'dan şaşma diyor. Bende çok arafta kaldım.

Sizce bu ikisi arasında tercihimi hangisinden yana yapmalıyım veya sizin bunların yerine tercih edeceğiniz hangi SSD'ler vardır.

Kullanım amacım sistemdeki tüm oyunları alacağım SSD'ye kuracağım.

Mevcut kullandığım Samsung 970Evo 500GB. Bunda yalnızca işletim sistemi ve birkaç program kurulu olacak.

Teşekkürler.

Son düzenleme:
Hemen hemen bütün SSD'lerde büyük dosya kopyalamalarında hız düşer. Önemli olan kopyalamada kaç GB'dan sonra düştüğü ve kaça düştüğü. İngilizce biliyorsanız almayı düşündüğünüz ürünlerle ilgili yabancı incelemelerde bu bilgiye ulaşabilirsiniz.

11 Kasım'da 978 TL olacak.

Bu fiyata düşeceğini tahmin mi ediyorsunuz yoksa kesin bir bilgi midir? Bir de anakartım MSI B450 GAMING Plus Max. Sadece 1 adet M.2 desteği var bunu takabilmek için ekstra aparat mı almam gerekecek.
Hemen hemen bütün SSD'lerde büyük dosya kopyalamalarında hız düşer. Önemli olan kopyalamada kaç GB'dan sonra düştüğü ve kaça düştüğü. İngilizce biliyorsanız almayı düşündüğünüz ürünlerle ilgili yabancı incelemelerde bu bilgiye ulaşabilirsiniz.

Maalesef ingilizcem sıfır sayılacak bir seviyede olduğu için yabancı forumlardan pek bir şey anlayamıyorum.

11 Kasım'da 978 TL olacak.
Hocam konudan bağımsız bir şey soracağım. Fiyatlarının x tarihte x fiyat olacağını nasıl biliyorsunuz?

Hocam konudan bağımsız bir şey soracağım. Fiyatlarının x tarihte x fiyat olacağını nasıl biliyorsunuz?
Akakçe sitesinde yazıyor.
Bu fiyata düşeceğini tahmin mi ediyorsunuz yoksa kesin bir bilgi midir? Bir de anakartım MSI B450 GAMING Plus Max. Sadece 1 adet M.2 desteği var bunu takabilmek için ekstra aparat mı almam gerekecek?

Maalesef ingilizcem sıfır sayılacak bir seviyede olduğu için yabancı forumlardan pek bir şey anlayamıyorum.
M2 desteği var diye biliyorum ve kesin bilgi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı