1 TB Taşınabilir Disk Tavsiyesi

bboyerman

Megapat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Makine Teknikeri
Herkese merhaba arkadaşlar.
Bir kaç sene önce Western Digital 500 GB My Passport marka taşınabilir disk almıştım fakat çok kullanamadan yedek sektör hatası ile karşılaştım, neticede çöpe gitti.
Şimdi yeni bir taşınabilir disk almayı düşünüyorum fakat hangi model daha dayanıklı, daha uzun ömürlü, daha stabil çalışıyor bilmiyorum.

Diskte aradığım özellikler:
  • Boyutu 2,5" olacak. (Gerektiği takdirde 3,5" düşünülebilir)
  • Bütçe 200-250 TL
  • Kapasite 1TB olacak
  • USB 3.0 - bağlantısı olacak.
  • Resim, müzik, video, oyun program setupları, depolama amacıyla kullanılacak
  • Bad sektör, yedek sektör konusunda sıkıntı çıkarmayacak (hor kullanmıyorum)

Bu kriterlerde dayanıklı başarılı bir taşınabilir disk önerebilirseniz çok memnun olurum.

İyi sosyaller.

konu günceldir. Yok mu bu konuda tecrübesi ve fikri olan?

WD My Passport serisini tavsiye ederim. Kısa süre önce My Passport Ultra aldım 240 liraya Media Markt'tan. Okuma/Yazma hızı 100-110 Mb arası değişiyor. Ultra modelinde donanımsal şifreleme de mevcut ama istemezsen direk düz olan modelini alabilirsin, daha uygun fiyata.

WD My Passport serisini tavsiye ederim. Kısa süre önce My Passport Ultra aldım 240 liraya Media Markt'tan. Okuma/Yazma hızı 100-110 Mb arası değişiyor. Ultra modelinde donanımsal şifreleme de mevcut ama istemezsen direk düz olan modelini alabilirsin, daha uygun fiyata.
Önceki diskim WD My Passport'tu. Garantisi dolmadan yani çok fazla kullanamadan G/Ç hataları yüzünden yedek sektör sorunuyla karşılaştım ve disk çöpe gitti. Bu yüzden My Passport serisine endişeli bakıyorum biraz. Seagate ve Samsung nasıldır acaba? Özellikle Samsung M3?

Başka tavsiyede bulunacak yok mu acaba? konu günceldir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı