1 Uzun 8 kısa bip hatası

gokos256

Hectopat
Herkese selamlar, umarım gününüz iyi geçiyordur. Ben delirmek üzereyim de. Direkt konuya gireceğim arkadaşlar.

"Bilgisayar açılıyor 1 uzun + 8 kısa bip hatası alıyorum. Fakat kulaklık ile dinlediğim zaman Windows açılıyor fakat görüntü gelmiyor. "

Lütfen sadece çözümü gerçekten bilen birisi yorumlayabilir mi dostlar,

Arkadaşlar bu arada internette ilk gördüğünüzü direkt olarak yazmazsanız sevinirim, aşağıda belirttiğim her yolu denedim fakat yine de sonuç değişmedi.

Denediğim fakat sonuç bulamadığım yollar:
-1 uzun + 8 kısa bip hatasının ekran kartı ile alakalı olduğunu biliyorum.
-RAM'lerde hiçbir sorun yok tüm portları tek ve teker teker denedim.
-RAM'leri çıkarınca 1 uzun 8 kısa vermiyor RAM hatası veriyor arka arkaya bip bip bip bip.
-Ekran kartı port girişini çok iyi temizliğini yaptım görünürde bir problem yok.
-Tüm parçaları söküp denedim yine aynı sorun 1 uzun 8 kısa bip.
-Ekran kartını çıkarıp açtığımda yine 1 uzun 8 kısa bip, taktığımda yine 1 uzun + 8 kısa bip.
-Bütün testleri hiçbir USB vs bağlı değilken yapıyorum sadece güç kaynağı bağlı şekilde.
-VGA bağlı ya da değil fark etmeden yine aynı sorunu yaşıyorum.
-Bilgisayarda bir tek harddisk olarak SSD kullanıyorum onu bağlamadan açınca yine aynı sorun.
-BIOS pilini çıkartıp beklettim sonra takıp açtım yine aynı.
-Fişleri söküp kasadaki elektriği boşaltmak için Power tuşuna basılı tuttum.
-d tuşuna basılı tutup bekledim yine aynı.
-Ekran kartınında işlemcinin de termali yeni ve dünyanın en iyi termal macunlarından birisi.
-Ekran kartı takılıyken fanları dönüyor.

Son durum: Bilgisayar açılıyor fakat görüntü gelmiyor 1 uzun 8 kısa bip.

Bilgisayar özellikleri:

Ekran kartı: HD7770 GHz Edition.
İşlemci: FX6300.
Ana kart: Assrock DE/U3S3.
Güç kaynağı: LC Power 650W.
RAM: 3X 2 GB DDR3 Corsair Vengeance.

Dipnot: Başka bir kasada deneme şansım olmadığı için buraya danışmak istedim arkadaşlar

Son düzenleme:
1 uzun 8 kısa bip - Video adaptör testi başarısız. Yüksek ihtimalle ekran kartı arızalı. Ekran kartını yuvaya tekrar yerleştirin veya var ise farklı bir yuvaya takın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı