%1 ve %0.1 FPS değeri sorunlu görünüyor

Ozgur5

Hectopat
Daha fazla  
RAM
2x8 ddr5 c38 ram 6000mhz
SSD veya HDD modeli
Lexar NM620 512GB NVMe PCIe Gen3 x4 Okuma 3500MB –
Ekran kartı
ASUS Dual Radeon RX 7800 XT OC 16GB GDDR6 256 Bit
Anakart
ASUS Prime A620M-K 6400MHz (OC) DDR5 Soket AM5 M.2
İşlemci
AMD Ryzen 5 7600 Tray 5.1GHz 6 Çekirdek 32MB Önbel
PC'mi alalı daha 1 ay bile olmamışken böyle sorunlarla karşılaşmaya başladım o yüzden genel bir konu açmaya karar verdim. Bu sorunu en rahat hissedebildiğim oyun RDR2 oldu fakat farklı oyunlarda da az da olsa karşılaşıyorum. Bu sorunlarla artık sistemsel bir problemim oldugunu düşünmeye başladım sistemimi belirteceğim oradan bana çözümler sunabilirseniz çok mutlu olurum.

Kendim şahsen problemin RAM'lerden kaynaklandığını düşünsemde RAM bu %1 ve %0.1'i etkiler mi emin değilim. Başka bir detay lazım olursa söyleyebilirim. Denediklerim oyun ayalarıyla vs her şeyi denedim AMD EXPO kapatıp denedim üzerine gittim format attım. Tekrardan driverları kurdum fakat nafile değişen bir şey olmadı.

PC'mi alalı daha 1 ay bile olmamışken böyle sorunlarla karşılaşmaya başladım o yüzden genel bir konu açmaya karar verdim. Bu sorunu en rahat hissedebildiğim oyun RDR2 oldu fakat farklı oyunlarda da az da olsa karşılaşıyorum. Bu sorunlarla artık sistemsel bir problemim oldugunu düşünmeye başladım sistemimi belirteceğim oradan bana çözümler sunabilirseniz çok mutlu olurum.

Kendim şahsen problemin RAM'lerden kaynaklandığını düşünsemde RAM bu %1 ve %0.1'i etkiler mi emin değilim. Başka bir detay lazım olursa söyleyebilirim. Denediklerim oyun ayalarıyla vs her şeyi denedim AMD EXPO kapatıp denedim üzerine gittim format attım. Tekrardan driverları kurdum fakat nafile değişen bir şey olmadı.
etkileyebilir ancak ramlerde donanımsal bir sorun yoksa gayet güzel iki rame sahipsiniz. Oyundan değerleri ekran görüntüsü olarak paylaşabilir misin?

Etkileyebilir ancak RAM'lerde donanımsal bir sorun yoksa gayet güzel iki RAM'e sahipsiniz. Oyundan değerleri ekran görüntüsü olarak paylaşabilir misin?

Oyundan yaptığım benchmarkı paylaşayım hocam sizle CPU kullanımı 60 70 arası dolaşıyor 65 derecelerde GPU kullanımı %99 oda herhangi bir şekilde ısınmıyor ısı problemi olmamasına rağmen yaşıyorum bu sorunu yani.

Dosya Ekleri

• 52C7BFE0-F32C-4C73-982C-BF7115F70DEB.jpeg
    52C7BFE0-F32C-4C73-982C-BF7115F70DEB.jpeg
    58,8 KB · Görüntüleme: 41
Oyundan yaptığım benchmarkı paylaşayım hocam sizle CPU kullanımı 60 70 arası dolaşıyor 65 derecelerde GPU kullanımı %99 oda herhangi bir şekilde ısınmıyor ısı problemi olmamasına rağmen yaşıyorum bu sorunu yani.
Rdr2'nin benchmark testi nasıl sonuçlar veriyor tam bilemediğim için yorum yapmayayım hocam. 3dmark veya superposition benchmarktan veyahut direk oyunu oynarken msi afterburner değerlerini atarsanız daha sağlıklı yorum yapabilirim. Değerlerde sorun yoksa driver kaynaklı bir problem olabilir.

Afterburnerdan yapacaksanız için ihtiyacım olan değerler :

gpu kullanımı, watt çekimi, saat hızı, vram kullanımı, sıcaklık
cpu kullanımı, watt çekimi, saat hızı, sıcaklık, ram kullanımı
fps avg, %1 low bir de frametime grafiği

RDR2'nin benchmark testi nasıl sonuçlar veriyor tam bilemediğim için yorum yapmayayım hocam. 3DMark veya Superposition Benchmark'tan veyahut direk oyunu oynarken MSI Afterburner değerlerini atarsanız daha sağlıklı yorum yapabilirim. Değerlerde sorun yoksa driver kaynaklı bir problem olabilir.

Aynı sistemim ile yapılan testlere bakarsanız başkalarında minimum FPS'ler 80 75 civarlarında hocam büyük bir sıkıntı var aslında ama Superposition Benchmark indiriyorum şu an testlerini yapıp SS atacağım. Afterburnerlada yapabilirim sonrasında tabii.

RDR2'nin benchmark testi nasıl sonuçlar veriyor tam bilemediğim için yorum yapmayayım hocam. 3DMark veya Superposition Benchmark'tan veyahut direk oyunu oynarken MSI Afterburner değerlerini atarsanız daha sağlıklı yorum yapabilirim. Değerlerde sorun yoksa driver kaynaklı bir problem olabilir.

Afterburner'dan yapacaksanız için ihtiyacım olan değerler:

GPU kullanımı, watt çekimi, saat hızı, VRAM kullanımı, sıcaklık.
CPU kullanımı, watt çekimi, saat hızı, sıcaklık, RAM kullanımı.
FPS AVG, %1 Low bir de frametime grafiği.

Sonuç bu hocam monitörüm 2K fakat göremediğim için 1080p Extreme yaptım.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-05-18 225732.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-18 225732.png
    1 MB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:
Aynı sistemim ile yapılan testlere bakarsanız başkalarında minimum FPS'ler 80 75 civarlarında hocam büyük bir sıkıntı var aslında ama Superposition Benchmark indiriyorum şu an testlerini yapıp SS atacağım. Afterburnerlada yapabilirim sonrasında tabii.

Sonuç bu hocam monitörüm 2K fakat göremediğim için 1080p Extreme yaptım.
Tam olarak 7800xt için değer nedir bilesem de normal geldi bana. Herhangi bir absürt min fps değeri yok. Oyun oynarken test eder misiniz bir de?

Tam olarak 7800XT için değer nedir bilesem de normal geldi bana. Herhangi bir absürtmin FPS değeri yok. Oyun oynarken test eder misiniz bir de?

Tamamdır hocam bir 15 dk falan açık dünyada gezinir son değerleri atarım.

Tam olarak 7800XT için değer nedir bilesem de normal geldi bana. Herhangi bir absürtmin FPS değeri yok. Oyun oynarken test eder misiniz bir de?

Oyun içinden aldığım tablo hocam inceliyebilirsiniz FPS cidden güzel fakat %1'ler illallah ettirdi beni ciddi anlamda. Almayı unuttuğumun bir ayar varsa affola söyliyebilirsiniz tekrardan hallederim.

Dosya Ekleri

• 1174180_1.jpg
    1174180_1.jpg
    403,4 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:
Tamamdır hocam bir 15 dk falan açık dünyada gezinir son değerleri atarım.

Oyun içinden aldığım tablo hocam inceliyebilirsiniz FPS cidden güzel fakat %1'ler illallah ettirdi beni ciddi anlamda. Almayı unuttuğumun bir ayar varsa affola söyliyebilirsiniz tekrardan hallederim.
Bu değerle ilgili bir sorun gözükmüyor, frametime grafiği de tertemiz değil ancak gayet iyi. Sorun driver kaynaklı olabilir, amd driverları hakkında bir bilgim yok maalesef. Eğer bu stutterları hissetmiyorsanız hiç peşinde koşmanıza bile gerek yok. Sorunun genel olarak sadece rdr2 olduğunu söylediğiniz için kafaya takmaya gerek yok. Oyunun keyfini çıkarmaya bakın. 😊

Bu değerle ilgili bir sorun gözükmüyor, frametime grafiği de tertemiz değil ancak gayet iyi. Sorun driver kaynaklı olabilir, AMD driverları hakkında bir bilgim yok maalesef. Eğer bu stutterları hissetmiyorsanız hiç peşinde koşmanıza bile gerek yok. Sorunun genel olarak sadece RDR2 olduğunu söylediğiniz için kafaya takmaya gerek yok. Oyunun keyfini çıkarmaya bakın. 😊

Hissedilmese keşke hocamda bazen oluyor çok sıkıntı yaptırıyor önceki sürümlerinede döndüm driverlar ile ama sorun devam ediyor ne yapmam gerekiyor sizce ne deneyebilirim daha fazla? Çünkü ben sistemi almadan önce izlediğim testlerde vs insanlar böyle sorunlar yaşamıyordu yaptıkları benchmark testinde heriflerde 80 çıkan değerler bende 13 civarı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı