1 yıl arayla bilgisayar temizlemek şart mı?

Arkadaşlar dediğim gibi 8-9 aylık yeni PC. Hiç açılmadı. PC, hep fişte takılı. Fakat günde 15 saate yakın çalışıyordur. Ben sadece hava üfleme demiştim, fırça, bez vs. bunlara girersem parçalar elimde kalır. Dediğim gibi eski bilgisayarımı ne zaman kasayı açsam bir şeyi bozardım..

@FalconPolat @Manic Depressive @Fasulye Sırığı @192269 @LAMHOW3RX @matadoria @fullmetal

Bilgisayarım yeni diyorsan büyük ihtimalle toz filtreleri vardır. Bu yüzden her 1 yılda temizlik 2 yılda termal macun değiştirmen yeterli olacaktır. Kapağı açtığın zaman parçalara yakın olmadan saç kurutma makinesinin soğuk tarafıyla hava tutman yeterli olacaktır. Kasanı yere koyuyorsan bu işlemleri daha sık yapman gerekir, yerde çok fazla toz çekiyor.
Termal macun değiştirmiyorsan kasanın parçalarına bile dokunma na gerek yok, yani bilgisayarı bozma gibi bir ihtimalin yok. Tavsiyem evde yerleri süpürürken kasanın dışından fanların olduğu yerlere de makineyi tut, filtredeki tozları çekiyor. Hava üfleme makine sinede gerek yok yok. Benim odam tozlu vs dersen mesela benim odamda sürekli balkon kapası açık bu yüzden sürekli tozlu, 6 ayda bir temizlik 1 yılda termal macun değiştirmeni öneririm. Ortalama bir termal macunun ömrü 3-4 yıldır.

Bazı arkadaşlar her ay temizlemek gibi gereksiz yanlış yorumlar yapmış, çölde yaşamıyoruz ! Arkadaş Bursada yaşıyor nereden gelecek o kadar toz. Lütfen yanlış bilgi vermeyin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı