1 yıl kullanılmayacak sistemi satıp dolara çevirilmeli mi?

mhtzb

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, güncel olarak kullandığım masaüstü bilgisayarım var fakat bayramdan sonra bir yıl boyunca kullanamayacağım. Sistemi satıp, parayı dolara çevirip, bir yıl sonra çıkacak ya da şu anda satılan parçalardan aynı seviyelerde bir sistem toplayabilir miyim?

Asıl amaç sistemi güncelleştirip en azından bozulmasını bir kaç yıl daha ertelemek.

İşlemci: Intel i5 6600K
Anakart: MSI Z170A GAMING M5
Ekran Kartı: MSI GTX 1060 6G
RAM: 16 GB
SSD: Samsung 750 Evo 250 GB
HDD: WD 1 TB 7200 RPM + Toshiba 1 TB 2.5" 5400 RPM
Sıvı Soğutma: SilverStone Tundra TD02-E

Sizce mantıklı olur mu arkadaşlar? Satıp, dolar alıp, bir yıl sonra yeni sistem almak?

Son düzenleme:
Bence öyle bir niyetin varsa dolar yerine altın al. Dolar çok inişli çıkışlı ne olacağı belli olmuyor.

Dolar düşebilir bilemeyiz. Biz bunu benim düşüncem 1 yıl boyunca para biriktirmen sonrasında ekran kartını veya işlemciyi (ne değiştirmek istiyorsan artık) satıp biriktirdiğin parayı ekleyip upgrade etmek doların ne olacağı bilinmez ama benim taktiğim yüzde yüz garanti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Doların sağı solu belli olmuyor geçenlerde 5.80'di şimdi 5.55 seviyelerinde. dolar artarsa senin lehine olur ama düşersede zarar edersin ona göre hareket et.

Bas doları derim ben bir an önce. Yaptırımlar uygulanmaya başlayınca uçucak tahminen o anda bir çevirirsin TL'ye "gümmmmm.". Efe Aydal ekonomi planı anlatır gibi oldum neyse karlı bence.

Dolar uzun vadede hep artıyor. 1-2 ay düşüşe geçse bile son 1 yıla bakıldıgında hep artmış görünüyor. Bence dolara yatırım yapmak mantıklı.

Doların sağı solu belli olmuyor geçenlerde 5.80'di şimdi 5.55 seviyelerinde. dolar artarsa senin lehine olur ama düşersede zarar edersin ona göre hareket et.
Düşerse niye zarar etsin çıkarsa niye kar etsin? Bir ürün örneğin 500 dolarsa senin 500 doların varsa gelecekte de aynı olacak? Ama çevirmezse dolara, TL değer kaybederse işte o zaman zarar eder.

Faiz veya dolar kazandırmaz sadece kaybetmenizi önler. Yani kaybetmemeyi kazanç sanıyorsanız ne ala...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…