1 yılda %11 pil yıpranması normal mi?

efww00022

Femtopat
Daha fazla  
Dostlar, selamlar. 1 yıl önce Gaming laptop aldım. Şarjı dolunca çıkarıyordum, oyun oynarken de şarjı yoksa prizde varsa şarjsız oynuyordum. 1 yılda bu kadar azalması normal mi sizce? Ve bunu önlemek için neler yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bir kullanım olmuş. Oyun oynarken her zaman şarjda oynaman lazım zaten performans düşer.

Şarjı azalıp, tam şarj edecek kadar gücü her çektiğinde şarj devir daimi gerçekleşiyor, sürekli prizde kalmasından daha fazla yıpratmış da olabilir. Yapman gereken eğer varsa laptopun batarya koruması ayarını açman(bu bazı laptoplarda %80'e kadar şarj ettiriyor, HP mesela %100'e kadar ettiriyor ama koruduğunu söylüyor bilmiyorum) ve ağır işler yapmadığın zamanlarda güç tasarrufu modunda kullanıp laptopun gereksiz güç çekmesini azaltman ki bu da olsa pil süresini artırır sağlığını bilemem

Oyun oynarken sadece şarjda mı oynanmalı mı yani şarjdaken pil dolunca çıkarıp pil bitmeye yakın %20'deyken tekrar şarja takıp %80 olunca çıkarmak daha mantıklı değil mi hocam.

Oyun oynarken sadece şarjda mı oynanmalı mı yani şarjdaken pil dolunca çıkarıp pil bitmeye yakın %20'deyken tekrar şarja takıp %80 olunca çıkarmak daha mantıklı değil mi hocam.

Hayır, arkadaşın dediği gibi eğer bir pil koruma ayarı varsa onu açıp sürekli şarjda kullanman gerekiyor. Pili bitirip doldurdukça şarj döngüsü fazlalaşıyor o da ömründen yiyor. Lenovo ise bilgisayarın Vantage uygulamasında tasarruf kipi olarak geçer bataryayı %55-60 arasında sabit tutar.

Yani mesela ben oyunumu oynarken pil doldu diyelim %80 oldu pil buraya kadar heşey iyi şarj aletini çıkarmayıp ağır işlerimizi yani oyun gibi işlerimizi bitirdikten sonra mı çıkarmalıyız şarj aletimizi.

Yani mesela ben oyunumu oynarken pil doldu diyelim %80 oldu pil buraya kadar heşey iyi şarj aletini çıkarmayıp ağır işlerimizi yani oyun gibi işlerimizi bitirdikten sonra mı çıkarmalıyız şarj aletimizi.
Hocam laptopun bataryasını sadece sağa sola başka yerlere giderken kullanın onun haricinde evde olduğunuz süre boyunca prizden hiç çıkarmayın o şekilde kullanın.

Benim gözümde batarya o laptopların diyeti. 1.5-2 yılda bir değiştirilir genelde. Belki biraz daha uzun. Bence pil sürekli takılı kalsın yoksa ani elektrik kesilmesinden laptop bozulabilir.

Hocam şahsen ben oyun oynasamda video izlesemde sürekli fişe takılı bakıyorum 4-5 yıldır batarya ile ilgili sıkıntı yaşamadım şarj yapmıyorken oynarsam FPS sıkıntısı yaşıyorum.

Sadece sağa sola götürürken, belki yoruldun yatağa aldın, geçtin salona, biraz balkona çıkayım orada oynayayım dedin falan oralarda prizden çıkar. Yani prizden çıkarman gerektiğinde prizden çıkar, prize bağlı değilken oyun oynadığında 20fps takılı oynadığında 60fps gibi ciddi bir fark verirken nasıl 1 yıldır prize takılı değilken oyun oynuyorsun şaşırdım açıkçası.

Ben 2 yılı doldurmak üzereyim belki de doldurdum yıpranma %0 ve HP'nin batarya koruması da %80'de bırakmıyor %100e kadar şarj ettiriyor her seferinde ona rağmen böyle. Belki aida64 düzgün göstermiyor da olabilir bilemiyorum gerçi. Benim şimdi muhtemelen 3. yılda ani bir düşüş yaşanacak genelde 2. yılan sonra düşüşler radikal hızda olmaya başlar lityum-ion'larda.

Ve açıkçası, bataryayı korumuş korumamış zerre takmadım zaten genelde 2-3 yıl sonra patates olur laptop bataryası 1-1,5 saat gitmeye anca başlar diye. Sadece bataryada kullanırken uzun gitsin pili diye enerji tasarrufunu falan açıyorum ve işlemci gücünü kıstığım güç modunu falan kullanıyorum.

Telefon veya elektrikli araba bataryası gibi düşünme laptopu. Prizden çıkardığında gücü kısıtlıyor laptopu tam kullanamıyorsun zaten.

1 yıl değil hocam 2 buçuk yıl bütün yolculuğum bir yalanmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…