1 yılda SSD sağlığı ne kadar düşer?

Cranz

Decapat
Daha fazla  
Bugün programı açtığımda SSD sağlığının 97'ye düştüğünü gördüm. 97'nin bir sorun olmadığını ve SSD sağlığının düşmesinin normal olduğunu biliyorum. Fakat bu SSD'yi alalı neredeyse 1 yıl oldu. Bana biraz hızlı düşmüş gibi geldi.
Sizce fotoğraftaki değerler normal mi?

Ekran görüntüsü 2025-01-25 235549.png

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD sağlığı hocam yazılan veriye göre hesaplanıyor o yüzden çok fazla takılmanızı önermem kronik bir sorunlu model değilse tabii

Mesela oyun indirip denemek istiyorum. Oyun 80 GB civarında. İndirdikten sonra sevmem endişesi oluyor. İndirip silersem ve bunu sık sık yaparsam zararlı mı?

Mesela oyun indirip denemek istiyorum. Oyun 80 GB civarında. İndirdikten sonra sevmem endişesi oluyor. İndirip silersem ve bunu sık sık yaparsam zararlı mı?

Zararlı değil hocam bu tarz şeyler TB olarak çalıştığı için ömürler o kadar bir etkisi olmuyor

en fazla önbelleğini doldurursunuz oda kısa süreli bir hız düşüşü yaşatır

Zararlı değil hocam bu tarz şeyler TB olarak çalıştığı için ömürler o kadar bir etkisi olmuyor

En fazla önbelleğini doldurursunuz oda kısa süreli bir hız düşüşü yaşatır

Oyun indirmeye korkar olmuştum, şimdi de bilgilenmiş oldum teşekkürler.

Hocam diskinizin TBW değeri 110, siz sadece 10TB yazmışsınız bir yılda, bu hızda kullanmaya devam ederseniz ve başka bir durum yoksa en az 10 sene daha kullanımı var, sadece yazma değerine göre. Sıkıntı yok, rahat rahat kullanın.

Üstelik MTBF' si de 1.5 milyon saat görünüyor ki...teorik olarak ölümsüz anlamına geliyor bu (çok ciddiye almayın tabi ama iyi bir değer).

Hocam diskinizin TBW değeri 110, siz sadece 10TB yazmışsınız bir yılda, bu hızda kullanmaya devam ederseniz ve başka bir durum yoksa en az 10 sene daha kullanımı var, sadece yazma değerine göre. Sıkıntı yok, rahat rahat kullanın.

Üstelik MTBF' si de 1.5 milyon saat görünüyor ki...teorik olarak ölümsüz anlamına geliyor bu (çok ciddiye almayın tabi ama iyi bir değer).
Teşekkür ederim daha iyi anladım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı