Valla kardeşim matbaada 4 gün calisabilmistim zor dayandım. Senin yaşın daha genç düzgün bir mesleği olan ise gir. Ben kuaföre girmiştim ilk 14 yaslarinda 3 sene çalışmıştım, hiç bir şey ogretmemislerdi. Boşa geçti zamanım.
Ariyorum ariyorum ama yok. Bilgisayardan da anlarim ama hic is yok. Sagolasin dogru diyorsun da... Bu arada matbaada tam olarak ne zor? Gitmeden ogreneyim belki vazgecerim.
Ariyorum ariyorum ama yok. Bilgisayardan da anlarim ama hic is yok. Sagolasin dogru diyorsun da... Bu arada matbaada tam olarak ne zor? Gitmeden ogreneyim belki vazgecerim.
Şuan özel sektörde iş bulmakta zor senin işinde.Çogu patron masrafdan sigorta vesaire düşmek için mülteci falan çalıştırıyor.Aradığın standartları bulabilirmisin bilmiyorum helede bu devirde.
17 yasinda bir kardesin olarak, ben de bu yoldayim... Gectigim 1-2 yil boyunca fabrika, lokanta VS. her yerde calistim. Su anda bostayim ve pazartesi tekrar bir matbaa atolyesine gidecegim. @paranormaladam aynen oyle. Ben de ailemin yaninda yasayip para biriktirecegim. Bakalim...
Çalıştığınız yerlerde işi iyice öğrenip, ustalık belgesi alarak Kosgeb gibi kurumlardan geri ödemesiz destek kredisi alabilirsiniz. Bunun dışında devlet, genç girişimcilere vergi indirimi ve benzeri imkanlar veriyor. İyice araştırıp minimum yatırım ve zararla iş kurmak mümkün. İyi şanslar hocam. Umarım hayatınızda her şey dilediğiniz gibi olur.
Çalıştığınız yerlerde işi iyice öğrenip, ustalık belgesi alarak Kosgeb gibi kurumlardan geri ödemesiz destek kredisi alabilirsiniz. Bunun dışında devlet, genç girişimcilere vergi indirimi ve benzeri imkanlar veriyor. İyice araştırıp minimum yatırım ve zararla iş kurmak mümkün. İyi şanslar hocam. Umarım hayatınızda her şey dilediğiniz gibi olur.
Nakliyat işinde çalıştım. Asansör olmayan daireler var. En üst kata koltuk takımı vs çıkarıyorduk resmen oturupta ağlayasım geliyordu o derece. Bu aralar çok hassaslaştım iş konusunda. Ekmek parası için çalışan insanları görünce kendimi kötü hissediyorum. Acaba işlerini severek mi yapıyorlar. Çalışmaya muhtaç olmak çok zor gerçekten. Yeri geliyor patron azarlıyor baş eğiyorsun. Bilmiyorum ama çocuk kalmak iyiydi be.
Hepimizin geçtiği yollar hocam. Ben de aynı şeyleri yaşadım sonra ailemle yaşayıp para biriktirdim ve kendi işimi kurdum. Tutturana kadar biraz yoruyor ama kendi işin olunca kafa müthiş rahatlıyor. Sosyal medya tecrübeniz de varmış. Güzel reklam yapıp tutturmanız kolay olur.