1 yılım çöp oluyor

Bu kafayla Anadolu Lisesinde hiçbir sey yapamazsınız. Eğitim konusunda daha bilgili olan @333365 yardımcı olacaktır.
Nasıl yani ne olayı var ki anlayamadım.
Sınavları olup, 11. sınıfta sayısal/sözel tercih yapıp, lise bitince mezun olmuyor muyum?
Sonra üniversite sınavı cart curt.
 
Hedefiniz olması gerekiyor yaydan çıkan okun bile gideceği yer bellidir bu şekilde olmaz.
 
Çok da korkma LGS'den. Ben matematikten sallamasaydım 400e yakın puan alıyordum. İngilizce Full boş bir şekilde. Ama fenim iyiydi 19D 1Y vardı. Din, inkılap ve ingilizceyi 8D 2y yapsan, Türkçe ve fende ortalama 15D 5Y olsa yine 300 puan üzeri alırsın. Kendini çok sıkmadan test de çözersen yeter. Madem çalışmak istemiyorsun en iyisi meslek lisesine git yoksa ileride pişman olursun.
 
Anadolu Liselerinde birçok dersten sorumlusunuz. Siz hiç çalışmadığınızı söylüyorsunuz. Hiç çalışmadan bir şey yapamazsınız maalesef. Bana kalırsa çalışmaya başlayın.
 
Hedefim yok diyorum ama yazılım, programcılık falan yapmayı seviyorum. Mesleği de olduğu için yapmak isterim.
Matematik istediği için önemsemiyorum artık. Bıraktım yani. Üniversite okurum isterim zaten.
Dostum cidden amacım kötü örnek olmak değil. Aslında ben de senin gibiyim. Dersleri sevmem. Sadece geçmek için çalışırım. İleride, eğitimsel anlamda bir b** olamayacağımı anladım ve şu an kariyer için bir gelecek kurmaya çalışıyorum. Yani kendimi geliştiriyorum. Portföyümü büyütüyorum, genişletiyorum.

Yani sana diyorum ki: Seçim yapmalısın. Ya derslere çok ilgi göstereceksin, ya da meslek hedefinle ilgili çok çalışacaksın ve bir işe girmek istediğinde, diploman yerine bilgine bakılacak. Karar senin. Eğitim, veya hocaların deyimiyle "lise" sadece bir okul kademesi. Biraz klişe olacak ama, şu an dünya üzerinde, milyarderlerin, -Bill Gates, Steve Jobs, Elon Musk- hangisi üniversite okudu? Adamlar okul hayatına yerine meslek hayatını tercih ettiler ve kendilerini geliştirdiler. Şu an ise milyarderler Yani dediğim gibi, seçim yap ve hedefin için çalışmaya başla.

Ders çalışmayı sevmiyorsunuz, o yüzden iyi bir meslek lisesi tavsiye ederim. Bir de bilişim alanı olursa, tadından yenmez
 
Mesajımı konu açan arkadaşı motive edip ders çalışması için yazdım. Sınav öğrencisi isen Sosyal'de kısıtlı zamanını harcama yoksa seni birileri eler
 
Kanka LGS'ye girerken bende senin gibiydim çalışmadım okulu saldım LGS'den 360 puan aldım şu an 11.sınıfım keşke biraz daha yüklenseydim ders çalışmaya 70 80 puan daha fazla alsaydım diyorum şimdi de.
 
Hedefiniz olması gerekiyor yaydan çıkan okun bile gideceği yer bellidir bu şekilde olmaz.
Var zaten, ama okul olarak buna ulaşmak çok zor. O yüzden uğraşmak istemiyorum.
Yapmak istesem çok rahat yaparım.
Matematikte 11 neti görmüşlüğüm var denemde.
Anadolu Liselerinde birçok dersten sorumlusunuz. Siz hiç çalışmadığınızı söylüyorsunuz. Hiç çalışmadan bir şey yapamazsınız maalesef. Bana kalırsa çalışmaya başlayın.
İstek yok abi. Nasıl düzeltirim ki ben bunu?
Okul daha iyi gibi geldi.
Mesajımı konu açan arkadaşı motive edip ders çalışması için yazdım. Sınav öğrencisi isen Sosyal'de kısıtlı zamanını harcama yoksa seni birileri eler
Ben çoktan elendim gibi.
Keşke.
 
Öncelikle iyi geceler. 2 sene önce LGS'ye girdim ve aldığım puan 400'dü bunu ise sadece son 2 ay çalışarak yaptım fakat bunun için sevdiğin birkaç dersin de bulunması lazım Mesela fen bilimlerini inkılap tarihini ve Türkçeyi çok severdim ben. Bu sevdiğin derslere çalıştıkça zaten ders çalışma şevkin artacak. Yazdıklarına göre matematiğin kötü ve bunun iyi olması için de bir çaba sarf etmiyorsun. Dershanendeki rehberlik öğretmeninden yardım iste ve ne olursa olsun istediğin bir türden günde en az 25 dakika kitap oku ve günde en az 50 matematik sorusu çözmeye çalış. Olmuyorsa ailenden özel hoca desteği iste bu bende işe yaramıştı ama maddi sıkıntımız var diyorsan da diyecek pek bir şeyim kalmıyor. Buna ek olarak da her ay MEB'in yayınladığı örnek soruları mutlaka çöz bunlar gerçekten önemli. Umarım biraz olsun içini ferahlatmışımdır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…