Ekran kartımı geçen sene bugün sipariş vermiştim. Bu geçen sürede tüm çıkan sürücüleri kurdum ve kullandım yalnızca 1 tanesinde (22.5.2) DX11 oyunlarda sorun yaşadım, ekran kartı kaynaklı herhangi bir sorunla ise karşılaşmadım. Oyun sıcaklıkları geçen sene ile aynı seyrediyor, herhangi bir anormallik yok. Daha önce genel incelemesini yapmıştım, AMD ve Sapphire güzel iş çıkarmış diyebilirim.
Furmark değerlerinin değişimine baktığımda 6600 XT için ilk çıkan 21.8.1 sürücüsü stok hızında ortalama 153 FPS vermiş, 135W güç tüketimi olmuş.
@kino hocam umarım uzun yıllar sıkıntısız kullanırsınız. Sizin de tavsiyenizle Sapphire Nitro+ RX 6700 XT almıştım. GTX 1070'den geçmiştim ve fark gerçekten devasa. Ben de çok memnunum.
6600 XT oyunlarda daha iyi fakat Furmark skoru aynı mantıkla işlemiyor. RTX 3060 örneğin 7500-8000 civarı puan alıyor ama performans olarak o puandan daha iyisini almalı.
@Ynka şu testi biraz VRAM'e hız verip UV yaparak attım misal 10586 puan aldı. Dediğim gibi Furmark skoru değişken.
Tam güçteyken ortalama 70-75C Edge, Junction olarak ise 85-90 arası çalışıyor elindeki 6700XT. 55 Derece büyük ihtimal Valorant oynarken ki sıcaklık olabilir.
Tam güçteyken ortalama 70-75C Edge, Junction olarak ise 85-90 arası çalışıyor elindeki 6700XT. 55 Derece büyük ihtimal Valorant oynarken ki sıcaklık olabilir.