1 yıllık i7-3770 sistem eskisi gibi performans vermiyor

Sedo04

Femtopat
Daha fazla  
Bilgisayar parçaları:
  • Ekran kartı GTX 750.
  • İşlemci i7-3770
  • RAM 8 GB.
  • PSU 600W 80 Bronze Rampage.
  • Anakart h61.
  • 240GB SS.
  • 1TB HDD.

Birkaç gün önce 300W'lık eski bir PSU kullanıyordum ondan kaynaklı olabilir diye düşündüm ama şimdiki PSU'm daha da kötüleştirdi çok fazla FPS düşüşleri ve normalde oynayabilidiğim oyunları bile zar zor oynuyorum normalde en az 40 60 arası almam gereken oyunlarda en fazla 30 40 almaya başladım PSU'dan kaynaklı olduğunu söylediler değiştirdim değil yardımcı olabilir misiniz?

Artı olarak eklemek istediğim oyun açık iken en fazla harcanan RAM oluyor o da 8 GB RAM varsa sadece 3.5'ini kullanıyor bilgisayar nerede kasma olduğunu anlayamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsettiğiniz FPS düşmesi oyun nedir ? Fps düşmesi Ekran kartı sürücüsü ile alakalı olabilir.

Ekran kartınız yeterince güçlü bir ekran kartı değil. Size tavsiyem bilgisayarın temizliğini yapmanız ve termal macun yenilemeniz olacaktır. Öncelikle oyun içi değerleri kontrol edip bir fikir edinebilirsiniz, sonrasında ise temizlik işlemleri yapılabilir ama dediğim gibi ekran kartınız güçlü bir kart değil size tavsiyem ekran kartınızı güncellemeniz olacaktır.

PSU Rampage almışsınız gerçekten çok kalitesiz biz PSU ama ondan kaynaklı olduğunu sanmıyorum, en basit sorun olarak tozlanmış olabilir, ek olarak sürücülerle alakalı olabilir, termal macun yenilemediyseniz o da sorun çıkarabilir vb. sorunlar da olabilir

RAM tek kanalsa eğer bu bir sıkıntı. Ekstra ekran kartı ve işlemci tozlanmış veya macunları kurumuş olabilir. Isı kaynaklı bir düşüş yaşanması muhtemel. 3. ve 4. nesil Intel biraz ısı sorunları olan modeller. i7 4770K kullandım ondan biliyorum.

RAM'in tek kanal olması harici ekran kartı olan sistemlerde çok sıkıntı çıkarmaz ve onla alakalı olsa bile 1 sene sonra değil sistemin ilk açıldığı zamandan beri olurdu.

RAM'in tek kanal olması harici ekran kartı olan sistemlerde çok sıkıntı çıkarmaz ve onla alakalı olsa bile 1 sene sonra değil sistemin ilk açıldığı zamandan beri olurdu.

Bu konu hakkında uzaktan teşhis koymak mümkün değildir. Arkadaş şu an sorun olarak gördüğü şey donanımsal bile olmayabilir. 5-10 FPS düşüş yaşadığını görmüş bu bence sorun değil. Tam olarak anlaşılması için araştırılması lazım. Tahmin ve varsayım yürütmekle olmuyor o işler.

Arkadaşlar az önce biraz denemeler yaptım CPU'm çok ısınıyor oyun içerisinde 100 dereceye kadar çıkıyor temizlik ile hiçbir sıkıntı yok her zaman temiz tutuyorum benim düşüncem termal macun ve CPU fanının yetersizliği sizin de fikrinizi alabilir miyim?
+ Olarak Valorant, LoL, CS:GO, Rust ve Minecraft gibi oyunlar da yaşadım Rust'ı anlıyorum normal bir durum ama ilk aldığım zamanlar GTA 5 Rust gibi oyunları en düşük ayarlarda 30-40 FPS'lerde oynuyordum bana göre rahat.
ve discord dan kaynaklı olduğunu da düşünüyorum bilgisayar da sadece oyun açık iken rahatlıkla oynayabiliyorum

100 derece ciddi bir değer, sistemin normalde kendini kapatması lazım. Soğutucu değişimi yapabilirsiniz veya termal macun bakımı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…