1 yıllık RTX 3060 Ti'ye bakım yapılmalı mı?

Quessa

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 1 yıllık Windforce RTX 3060 Ti kartım var. Artık eskisi gibi performans vermiyor, sanırım artık bakıma ihtiyacı var. Windforce modeli fazla ısınan model olduğu için termal macunu kurumuştur diye düşündüm ve dışarıdan içine baktığıma çok toz gözüküyor. Sizce garantiyi bozup bakım yapılır mı?

Önce bir test et kartı. Sıcaklığa, hotspot sıcaklığına bak. Dışarıdan bakmayla kartın garantisini neden bozasın? Sistem bilgilerimi belirt. Testlerini yap. Ondan sonra sonuca bakalım. Üstelik garantisi varsa da garantiye gönder.

Bunun için bence öncelikle oyunlarda ısı seviyesini bir kontrol et aşırı sıvı seviyelerine ulaşıyorsa bir temizlik iyi olabilir bir de ısınıyorsa kendin açma garantiye göndermeyi dene

Bu işi minimum garanti bittikten sonra yapın. Ventus 3X 3070Tİ modeli var. Ventus'da ısınan bir seridir ama 4 senedir bakım yaptırmadım hala 70 derece üstünü çok fazla görmüyor. Kasanızı temiz tutun ekran kartınızı temiz tutun sorun olmaz. Baktınız ilerleyen yıllarda kart 75 derecenin üstüne çıkıyor 80 derecelere gidiyor garanti de bitti ozaman termal bakım yaparsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı