1 yıllık sisteme bakım gerekli mi?

beyemirs

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba,1 yıl bile olmadı sistemi alalı, Eylül'ün 15'inde almıştık.

Sistem bu:
  • GTX 1660 6 GB.
  • 8 GB RAM.
  • i5 10. nesil.
  • B460M A PRO.

Sistemi bazen kendim kurutma makinesiyle temizliyorum ama ne kadar güvenlidir bilmiyorum. Bir sitede kurutma makinesiyle kurutmayın deniliyordu.

Tam olarak bir şey diyemem fakat içinde ki tozları elektrikli süpürge ile alabilirsiniz yavaşça. Bir süre sonra her cihaz için bakım gerekli olur.

Soğuk üfletin ve fan hızı orta da kurutun kurutacaksanız ayrıca fanları elinizle tutun derim bir yandan da üfletin bunun dışında bu kasa ısınıyordur muhtemelen isteğe bağlı yan kapağı çıkartın derim zaten termal macun bakımlarını falan bir yıl arayla yapabilirsiniz

Merhaba, 1 yıl bile olmadı sistemi alalı, Eylül'ün 15'inde almıştık.

Sistem bu:
  • GTX 1660 6 GB.
  • 8 GB RAM.
  • i5 10. nesil.
  • B460M A PRO.

Sistemi bazen kendim kurutma makinesiyle temizliyorum ama ne kadar güvenlidir bilmiyorum. Bir sitede kurutma makinesiyle kurutmayın deniliyordu.

Yani çok gerek yok gibi 3 5 senede bir temizle en güzeli.

Ben bir yılda iki kere temizliyorum sistemimi ve her temizleyişim de epey tozlanmış oluyor. Ben direkt peçete ile teker teker temizliyorum tozları, fanları siliyorum düzgünce ve 14-15 yıldır hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadım.

Kasalar çok toz yutar. Her 1 veya 2 ay kir bakımını yapmalısınız. Fanlar yaparak galiba. Kulak çubuğunu kolonyaya bandırıp fanları silin. İşlemcinin fanlarını bezle silin. Toz filtresini suyla yıkayıp kurutun. Size önerim bilgisayardan anlıyorsanız fanları vs. sökün öyle temizleyin. Tabi kesinlikle anakarta fazla temas etmeyin.

Ben bir yılda iki kere temizliyorum sistemimi ve her temizleyişim de epey tozlanmış oluyor. Ben direkt peçete ile teker teker temizliyorum tozları, fanları siliyorum düzgünce ve 14-15 yıldır hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadım.

Sürekli parçaları çıkartıp yerinden oynatmak zarar vermez mi sizce.

Kasalar çok toz yutar. Her 1 veya 2 ay kir bakımını yapmalısınız. Fanlar yaparak galiba. Kulak çubuğunu kolonyaya bandırıp fanları silin. İşlemcinin fanlarını bezle silin. Toz filtresini suyla yıkayıp kurutun. Size önerim bilgisayardan anlıyorsanız fanları vs. sökün öyle temizleyin. Tabi kesinlikle anakarta fazla temas etmeyin.
Her 1-2 Ay dediğime bakmayın kasanın tozlanmasına bağlı. Benimki sürekli tozlanıyor bu yüzden her ay temizliyorum.

Sürekli parçaları çıkartıp yerinden oynatmak zarar vermez mi sizce.
Çıkartacağın kaç tane parça var ki zaten hocam? Ben fanları söküyorum, işlemci fanım ayrı sökülebiliyor benim. Termal macunu yılda bir kere değiştiriyorum. Ayda bir bile tamamen temizleyen insanlar varken yılda 1-2 temizlemeyle hiiiiççbir şey olmaz. RAM'leri çıkarmaya gerek yok, fanları temizleyin ekran kartı fanını temizleyin yeter. Termal macun da bence en az 1 yıl götürür diye düşünüyorum. 3 yıl bile götürmüşlüğü oldu beni.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı