1 yıllık sisteme bakım gerekli mi?

Sürekli parçaları çıkartıp yerinden oynatmak zarar vermez mi sizce.
Yan yatırırsanız çok bir şey olmaz hocam. Zaten genelde fanlar, kasa gibi parçalar tozlanıyor. Onları temizleseniz yeter. Devrelere (Ekran kartı ana kart gibi) dokunmayın kirlenmiyorlar. Genelde filtre ve fanlar acayip tozlanıyor.

Bence ayda 1-2 kere temizlenmeli, çok çabuk toz tuttuğu bir gerçek.
Kurutma makinanız ile soğuk hava üfletin, süpürge asla kullanmayın.
Termal macununuzu da yenileyin.

Fanlarını yaprak mı? Yaprak fanlar çok yumuşak oluyorlar. Bu yüzden kolonyalı kulak çubuğuyla temizlemek gerekiyor.

Fanlarını yaprak mı? Yaprak fanlar çok yumuşak oluyorlar. Bu yüzden kolonyalı kulak çubuğuyla temizlemek gerekiyor.
Ben zamanında makyaj malzemesinin ucuna kalem bağlamıştım. Makyaj malzemesinin gerçekten ne olduğunu bilmiyorum ama sanırım göz altlarına falan sürülen, acayip kıllı fakat çok yumuşak olan kalem şeklinde bir şey. Başka normal bir kalemle de bunu bantlayıp epey uzun bir hale getirdim. Her kasa temizleyişimde bana çok yardımcı oluyor Fanlarımı da genellikle bu şekilde temizliyorum.

Kurutma makinesini bir daha sakın kullanmayın.
Eğer sistemin ısınıyorsa temizleyebilirsin.

Neden kurutma makinesi kullanmayalım hocam? Ben fön makinesiyle ılık ayara getirip tozları temizliyorum mesela. Ne gibi bir zararı olabilir? Eğer gerçekten zararı varsa yapmayayım daha.

Ufak bi kompresörüm var, balkona çıkarıp çok yakından üfletmemek koşuluyla havalandırıyorum 2-3 ayda bir. Yakınlarda bildiğiniz kompresörünü kullanabileceğiniz birileri, faydalanabileceğiniz bir yer varsa aynı yöntemden faydalanabilirsiniz. Ya da en kötü elektrikli körükler var, kompresör kadar basınçlı olmasa da ciddi şekilde tozdan arındırıyor kasayı.

Kasa yerdeyse kesin içi toz dolmuştur. Kurutma makinesi sıcak üflüyorsa sıkıntı oluşturabilir. Termal macun konusuna gelirsek eğer içinde kaliteli bir macun varsa ve ağır kullanılmadıysa, ısınma problemi başlamadıysa termal macun değişimi için bekleyebilirsiniz.

Neden kurutma makinesi kullanmayalım hocam? Ben fön makinesiyle ılık ayara getirip tozları temizliyorum mesela. Ne gibi bir zararı olabilir? Eğer gerçekten zararı varsa yapmayayım daha.
Sıcak hava üflerse bazı bileşenlere zarar verebilir. Soğuk hava üflerse sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. O tarz makinelerin gücü az. El Kompresörü iş görecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…