10.000-12.0000 arası sistem toplama

Bütçe
10.000-12.000 arası

CITRUX

Hectopat
Daha fazla  
Şimdi 10.000 ile 12.000 arası bir bilgisayar topamak istiyorum. 2000 serisi ekran kartı ve AMD marka bir ekran kartı istemiyorum.
Demek istediğim 1660 Super ya da 1660 Ti almak istiyorum. Ben bu alacağım PC'yi çok uzun bir süre kullanacağımdan işlemciyi Ryzen 7 3700X olarak düşündüm. Çünkü yeri gelir ekran kartım yanar ya da değiştirmek isterim diye. Doğru mu düşünmüşüm yoksa işlemci fazla mı iyi. Bir de 16 GB RAM olması daha uygun olur ama anakart adan anlamadığım için onu seçmedim. Daha (yine Gaming anakartı olursa güzel olur) kasamı da belirlemedim, PSU'yu da belirlemedim. SSD'yi nasıl seçiceğimi bilmiyorum ama yine okuma yazması iyi olan bir 512 GB bir SSD olursa da güzel olur.

(Monitörümü seçtim onu değiştirmeceğim)

Şimdiden teşekkürler.

Neo Forza 8 GB DDR4 3000 MHz CL15 1.35V Gaming Soğutuculu Ram Fiyatları ve Özellikleri x2

400 TL daha aşabilirsen bu sistemi öneririm.

Olur da ekran kartı linkinde ''Tedarik Edilememektedir'' yazısını görürsen bu modeli alabilirsin:

Monitörün var mı yoksa alacak mısın? Alacaksan almayı planladığın modelin linkini atar mısın?

Monitörün çözünürlüğü nedir?
1080p alıcam

Neo Forza 8 GB DDR4 3000 MHz CL15 1.35V Gaming Soğutuculu Ram Fiyatları ve Özellikleri x2

400 TL daha aşabilirsen bu sistemi öneririm.

Olur da ekran kartı linkinde ''Tedarik Edilememektedir'' yazısını görürsen bu modeli alabilirsin:

Monitörün var mı yoksa alacak mısın? Alacaksan almayı planladığın modelin linkini atar mısın?
yeni alıcam elimdeki 60hz ben 165hz alıcam
Sence de istediklerin biraz mantıksız değil mi 12 bin TL civarına 3060 Ti ve R7 3700X'li sistem toplayabilirsin.
Sadece R6-Valorant-Squad falan için fazla iyi dediler ama ben bu pc yi aldıktan sornra herhangi bişeyini değiştirmemek üzere alıcam o yüzden parçaları abartı seçiyorum bir de oyun zevkim değişise diye abartı alıyorum parçaları
Bütçeyi daha da arttırdım 15.000 tl kadar bütçem var ve İntel işlemci tercih etmeyeceğim
Parçalarda değişiklik düşünüyorum
İşlemcide Ryzen 5000 serisi
Ekran kartınında da şubat ayında çıkacak olan 3050 ti ı düşünüyorum
Işlemci olarak R7 3700X ve B550 anakart azcık pahalı ama daha performansli olacaktır, 600 değil 700 veya 750W, Gold olması şart değil.

2K monitörcüler geldi gene.
Watt ı hesaplayamadığım için 750 watt olur demiştim 600 watt yeter diyorsanız yeterdir

2k yada üstü çözünürlükler bence abartı 1080p yeterli gelir bana ve olabildiğince uğraşmadan yüksek fps almak istediğimden 1080p daha uygun

Son düzenleme:
1080P alacağım.

Yeni alacağım elimdeki 60Hz ben 165Hz alacağım.

Sadece r6-valorant-squad falan için fazla iyi dediler ama ben bu PC'yi aldıktan sornra herhangi bir şeyini değiştirmemek üzere alacağım o yüzden parçaları abartı seçiyorum bir de oyun zevkim değişise diye abartı alıyorum parçaları.

Bütçeyi daha da arttırdım 15.000 TL kadar bütçem var ve Intel işlemci tercih etmeyeceğim.
Parçalarda değişiklik düşünüyorum.
İşlemcide Ryzen 5000 serisi.
Ekran kartınında da şubat ayında çıkacak olan 3050 Ti'ı düşünüyorum.

Watt'ı hesaplayamadığım için 750 Watt olur demiştim 600 Watt yeter diyorsanız yeterdir.

2K ya da üstü çözünürlükler bence abartı 1080P yeterli gelir bana ve olabildiğince uğraşmadan yüksek FPS almak istediğimden 1080P daha uygun.

RTX 3080 ve R7 5800X stoklar geldikten sonra toplanabilir eger monitörünüz dahil degilse. Monitör de alacaksanız alianware AW2521HF modelini oneririm kullanıp şikayeti olan dünya üzerinde insan yok genelde batuhan büyükakkan, ninja gibi yerli yabancı oyuncular kullanıyor markayı. 3300TL civarında. R5 5600X ve RTX 3070'i fractal design meshhify C kasasıyla kullanacağım ileride sana da bu ksayı öneririm hem çok sade hem de mesh ayıca her yerinde toz filtresi var. 15000TL'ye dediğim monitörü, kasayı ve R5 5600X ile RTX 3070'i öneririm. Bence bu stok sorunu halledilirse bunları toplaman mümkün.
1080P alacağım.

Yeni alacağım elimdeki 60Hz ben 165Hz alacağım.

Sadece r6-valorant-squad falan için fazla iyi dediler ama ben bu PC'yi aldıktan sornra herhangi bir şeyini değiştirmemek üzere alacağım o yüzden parçaları abartı seçiyorum bir de oyun zevkim değişise diye abartı alıyorum parçaları.

Bütçeyi daha da arttırdım 15.000 TL kadar bütçem var ve Intel işlemci tercih etmeyeceğim.
Parçalarda değişiklik düşünüyorum.
İşlemcide Ryzen 5000 serisi.
Ekran kartınında da şubat ayında çıkacak olan 3050 Ti'ı düşünüyorum.

Watt'ı hesaplayamadığım için 750 Watt olur demiştim 600 Watt yeter diyorsanız yeterdir.

2K ya da üstü çözünürlükler bence abartı 1080P yeterli gelir bana ve olabildiğince uğraşmadan yüksek FPS almak istediğimden 1080P daha uygun.

700W 80+
RTX 3070.
R5 5600X.
Alianware AW2521HF(monitör)
Fractal design meshhify C(kasa)
B550 serisi anakart(1400 TL civarı modellere bakabilirsin)
RAM'leri 2x8 3600MHz.
Ama biraz sabret stoklar biliyorsun yok olsa da fiyatlar abarti 3050 Ti'a 15000 TL'lik sistem yakışmaz.
En kötü 3060 Ti veya 3060 Ultra 12 GB beklersin.
Bende bıktım yurtdışında bile fiyatlar çok kötü getirtemiyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı