10.000 TL 27" 2K 144+ Hz monitör önerisi

spikespiegel104

Megapat
Daha fazla  
Herkese selam,
Yaklaşık 3 haftadır araştırma sonucu şu monitörler arasında gidip geliyorum ve bu akşam sipariş vereceğim. Bütçem 10.000 TL ve aradığım özellikler 27" 2K IPS bir monitör. Halihazırda 240 Hz kullanıyorum ama TN panel ve HDMI çıkışı 1.4 olduğu için PS5'te berbat bir deneyim alıyorum. Kullanım alanım PC ve PS5 olacak. Oyun oynamayı, film izlemeyi ve grafik işleriyle uğraşmayı çok seviyorum.

Bu monitörler arasında gidip geliyorum. Bir diğer kafamdaki soru işaret ise 240'dan 170 Hz'ye geçiş yapacağım ve çok kötü bir deneyim olur mu diye düşünüyorum. Liste aşağıya doğru fiyatlar düşüyor, acaba 10.000 değil de 7.500'e halledip çıksam mı diye de düşünüyorum. Yani anlayacağınız fikirleriniz benim için çok önemli. Bu akşam sipariş geçeceğim.

Hepinizin yorumları için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
VX2780J-2K'nin kontrastı düşük, bunun dışında bir eksisi yok, ancak diğer monitörlerin kontrast değeri daha iyi olduğu için pek de tercih edilesi bir model değil.

LG olanın incelemesi yok, dolayısıyla yorum yapmak doğru olmaz.

M27Q'nun 2 versiyonu var. Rev1.0 olanının subpixel layoutu BGR, dolayısıyla ClearType desteği olmayan uygulamalarda rahatsız edici bir deneyim yaşayabilirsin. Çünkü çoğu içerik RGB düzenine göre üretiliyor. Rev2.0 olan ise RGB ancak direkt olarak downgrade edilmiş bir model, dolayısıyla onun da alınabilirliği yok.

G2724D içlerinden en masum ve kaliteli olan model. G2724D'ye alternatif olarak XMMNT27HQ önerebilirim. G27Q da alınabilir bir model. Ancak G2724D daha seri bir model ve kontrastı daha iyi.

VX2780J-2K'nin kontrastı düşük, bunun dışında bir eksisi yok, ancak diğer monitörlerin kontrast değeri daha iyi olduğu için pek de tercih edilesi bir model değil.

LG olanın incelemesi yok, dolayısıyla yorum yapmak doğru olmaz.

M27Q'nun 2 versiyonu var. Rev1.0 olanının subpixel layoutu BGR, dolayısıyla ClearType desteği olmayan uygulamalarda rahatsız edici bir deneyim yaşayabilirsin. Çünkü çoğu içerik RGB düzenine göre üretiliyor. Rev2.0 olan ise RGB ancak direkt olarak downgrade edilmiş bir model, dolayısıyla onun da alınabilirliği yok.

G2724D içlerinden en masum ve kaliteli olan model. G2724D'ye alternatif olarak XMMNT27HQ önerebilirim. G27Q da alınabilir bir model. Ancak G2724D daha seri bir model ve kontrastı daha iyi.
Yabancı forumlarda falan da 3 haftadır araştırma yapıyorum dedim biraz daha kısabilir miyiz bütçeden..vs gibisinden ama cidden kalite arıyorum. Çünkü elimdeki alienware 240hz çöp olacak ve bu durum beni cidden üzüyor. Alienware'de DELL markası olduğu için hala aklımda soru işaretleri uyandırıyor.. Bu benim 2. konum, seninle 1 konuda daha konuşmuştuk ve yine DELL önermiştin. Gönlüm hep Gigabyte'den yana duruyor ama sanırım DELL alacağım..

Benim terchim Gigabyte olur.
Benim de tercihim oydu ama karşılaştırma sitesi ve forumlar bu 2 monitör arasında DELL öneriyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı