10.000 TL 3D yazıcı ve filament makinesi tavsiyesi

40Haramiler

Centipat
Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba.

Grafik tasarımcıyım, bu alanın her dalıyla ilgiliyim, grafik tabletlerden, çizim tabletlerine, 3D render alabileceğim ekran kartlarından sistemlere kadar sahibim, şu an tek eksiğim 3D bir yazıcı, uzun zamandır almaya niyetim vardı ama bu deryada çok fazla bilgim yok, aşağıya bütçemide belirteceğim, bu bütçe dahilinde önerebiliceğiniz kullanan varsa bana yazıcı ve filament makinesi varsa önerebilir misiniz?
Filament makinesi derkende, son zamanlarda evdeki plastik atıklardan Custom makinelerle filament elde edildiğini görüyorum, bunu yapabilen bir makinede varsa onu da satın almak isterim.
Şimdiden tavsiyeleriniz için çok teşekkürler.

Aradığım özellikler.
-Telefon kılıfı üretebileceğim kadar yumuşak(esnek) filament kullanabilmem.
-Çakmak kadar küçük birşeyde detaylı baskı alabilmem.
-Filament konusunda biraz daha üniversal bir cihaz olması, yani belirli başlı standartlara şartlı kalmamam.

Bütçem.
10.000 TL.

Bu cihaz ile dediklerinizi yapabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla filament cihazı hazır olarak satılmıyor, kullanıcılar 3D yazıcı ile kendisi yapıyor.

Peki bu modelle ender 3 v2'nin arasındaki farklar ne dostum?

Peki bu modelle ender 3 v2'nin arasındaki farklar ne dostum?
En önemli fark Direct drive extruder (esnek filament işleme yeteneği) ve tablanın geniş olması. Bunun dışında wifi ile yazıcıyı kontrol etme imkanı da sunuyor. Youtube'dan inceleme videolarına bakarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Çok teşekkürler dostum son bir sorum olacak ender 3 V2 alıo Extruder'ı Direct Drive olarak ileride upgrade yapabilme imkanın oluyor mu? Bütçemin hepsini de harcamak istemiyorum aslında çünkü filament masrafımda olacak.

Öyleyse sizin için en uygun yazıcı Ender 3 S1. Gerçekten en beğendiğim 3D yazıcı olabilir. Fiyat/performans anlamında benim için en üstlerde. Bir 3D yazıcıdan beklenebilecek çoğu özelliği barındırıyor ve fiyatı da pahalı değil.

Yazıcıyı Robo90'dan almanızı tavsiye ederim çünkü yazıcıyı uygun fiyata satıyorlar hemde genç bir girişimcinin açtığı yeni bir şirket. Desteklemek açısından da iyi olur.

Linkten yazıcının incelendiği videoyuda izleyebilirsiniz. Buarada inceleyen kişi Robo90'ı da kuran kişi.

Son olarak filament markası olarakta Porima'yı öneriyorum. Hem yerli hem de kaliteli bir firma.

Şimdiden hayırlı olsun. İnşallah hayalinizdeki projeleri en kısa sürede gerçekleştirebilirsiniz.

İlgin için çok teşekkürler dostum araştırma sürecindeyim şu an önerini çok dikkate alacağım.

Dostum cidden teşekkür ederim tekrardan sayende S1 modelinde karar kıldım lazer Extruder'ı ile satın alacağım, sadece S1 Pro S1 Plus modellerinede bir bakmak istiyorum, tekrardan yol gösterdiğin için sağ ol.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…