10.000 TL bütçe ile monitör dahil bilgisayar toplama

Bütçe
10.000 TL

hyalcinarikan

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar, şu anki kullandığım dizüstü bilgisayarım yetersiz geldiği için 10.000 TL civarı(belki birazcık aşabilirim) bütçe ile monitör dahil bir sistem almak istiyorum. Bu bilgisayarı oyun oynamak ve bazen de mix ve mastering tarzı işler yapmak için kullanacağım. Şu zamana kadar hep dizüstü bilgisayar kullandığım için sistem toplama ve montaj hakkındaki bilgim çok kısıtlı. Bu yüzden tek bir siteden toplayıp montajlı almak istiyorum kasayı ama monitör aynı siteden olmasa da olur. Bu sistemin ufak güncellemelerle beni 3-4 sene idare etmesini istediğimden kasayı daha ön planda tutup (R5 3600 ve RTX 2070S iyi olabilir kanımca) monitörü orta seviye bir şey önerirseniz sevinirim 3-4 ay sonra daha kaliteli bir şey alıp çift monitör yapabilirim zaten. Şimdiden tavsiye verenlere çok teşekkür ederim. İyi forumlar.

Son düzenleme:
Merhabalar, şu anki kullandığım dizüstü bilgisayarım yetersiz geldiği için 10.000 TL civarı(belki birazcık aşabilirim) bütçe ile monitör dahil bir sistem almak istiyorum. Bu bilgisayarı oyun oynamak ve bazen de mix ve mastering tarzı işler yapmak için kullanacağım. Şu zamana kadar hep dizüstü bilgisayar kullandığım için sistem toplama ve montaj hakkındaki bilgim çok kısıtlı. Bu yüzden tek bir siteden toplayıp montajlı almak istiyorum kasayı ama monitör aynı siteden olmasa da olur. Bu sistemin ufak güncellemelerle beni 3-4 sene idare etmesini istediğimden kasayı daha ön planda tutup (R5 3600 ve RTX 2070S iyi olabilir kanımca) monitörü orta seviye bir şey önerirseniz sevinirim 3-4 ay sonra daha kaliteli bir şey alıp çift monitör yapabilirim zaten. Şimdiden tavsiye verenlere çok teşekkür ederim. İyi forumlar.

.
Bu sisteme gir anakartı ASUS TUF Pro Gaming, kasayı Corsair iCUE 220T yap.
Monitör olarak bunu al.
.,

10700TL yapıyor.

.
Bu sisteme gir anakartı ASUS TUF Pro Gaming, kasayı Corsair iCUE 220T yap.
Monitör olarak bunu al.
.,

10700TL yapıyor.
PSU’nun markasina denk gelmemiştim hiç. İyi bir marka mıdır acaba?

Kendini kanıtlamış, güvenilir bir marka.

Buyurun bu da sitede açılmış konusu.

Kendini kanıtlamış, güvenilir bir marka.

Buyurun bu da sitede açılmış konusu.
Çok teşekkürler. Bir de şu monitör hakkında ne düşünüyorsunuz?

Panel'i IPS değil ama IPS olmasına da gerek yok açıkcası.IPS olmayan ekranda bulunan renkler kötü olacak diye bir kaide yok.
IPS nedir tam olarak? Elzem bir özellik mi? Az bir fiyat farkıyla daha geniş bir ekran ve daha yüksek bir Hz değeri sağladığı için bana mantıklı gelmişti Acer monitör.

Aradaki fark az buz değil. Sağlam oyunları daha canlı oynamak istiyorsanız IPS panel tercih etmelisiniz. Eğer CS:GO Valorant tarzı oyunlar oynayacagım diyorsanız da TN tercih edin ama kim Valorant için 10.000TL sistem alsın ki?
IPS nedir tam olarak? Elzem bir özellik mi? Az bir fiyat farkıyla daha geniş bir ekran ve daha yüksek bir HZ değeri sağladığı için bana mantıklı gelmişti Acer monitör.

Benim attığım ASUS monitörü alın. Sizin attığınız modelle arasında sadece 15Hz fark var. Gözle ayırt bile edemezsiniz. Attıgım model daha çok tercih ediliyor, IPS panele sahip ve kaliteli bir model.

Dosya Ekleri

• ıps.jpeg
    ıps.jpeg
    67,7 KB · Görüntüleme: 49
Aradaki fark az buz değil. Sağlam oyunları daha canlı oynamak istiyorsanız IPS panel tercih etmelisiniz. Eğer CS:GO Valorant tarzı oyunlar oynayacagım diyorsanız da TN tercih edin ama kim Valorant için 10.000TL sistem alsın ki?

Benim attığım ASUS monitörü alın. Sizin attığınız modelle arasında sadece 15Hz fark var. Gözle ayırt bile edemezsiniz. Attıgım model daha çok tercih ediliyor, IPS panele sahip ve kaliteli bir model.
Asus monitör gerçekten daha iyi bir seçenek gibi duruyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı