10.000 TL Bütçe ile Monitörsüz Sistem Toplamak

Bütçe
10.000 TL

215556

Hectopat
Merhabalar. Bir bilgisayar mühendisliği öğrencisi ve oyun tutkunu olarak zamanımın büyük çoğunluğunu ekran başında geçiriyorum. Kardeşim de büyüdüğü ve şu anki sistemime yapışmaya başladığı için ailecek yeni bir sistem toplama kararı aldık. İlk sistemimi sizlerin yardımıyla toplamıştım yine buradayım. Monitör konusuna şu anda girmiyorum. Çift monitör almak gibi düşüncem olduğu için onu şimdilik es geçiyorum. Yoğun bir araştırma sonucu şu şekilde bir temel ortaya çıkardım. Eksik gördüklerinizi ve aşağıdaki sorularımın cevaplarını iletebilirseniz çok minnettar olacağım. Şimdiden çok teşekkürler.

İşlemci konusunda aslında 2700X düşünüyordum ancak Intel'in 10. serisinin de yavaş yavaş piyasaya oturmaya başlaması ile 2000 serisinin biraz eski kaldığını düşünmeye başladım. Sizce aradaki fiyat farkını vermem mantıklı olacak mıdır? 3700x'e geçiş yaparsak bütçenin biraz üzerine çıkıyoruz.
-AMD Ryzen 7 2700X 3.7GHz 20MB Cache Soket AM4 İşlemci
-AMD Ryzen 7 3700X 3.6GHz 36mb Cache Soket AM4 İşlemci

Anakart modelleri konusunda çok bilgili değilim ancak böyle bir anakartta arkadaşımın da tavsiyesi üzerine uygun gördüm. Tavsiyelere açığım. 1000-1100 TL civarındaki kartlar bütçeye uygun geliyor.
-MSI B450 Tomahawk Max AMD B450 4133MHz DDR4 Soket AM4 ATX Anakart

-Corsair SPEC-DELTA RGB MidTower ATX Kasa
Şu anki sistemimde 650W Corsair psu var. O sistemdeki ile bu kasadaki psu'ları değiştireceğim. i5 6500 ve R9 380 4GB'a 550W yeteceğini düşünüyorum.

-Corsair 16GB(2x8GB) DDR4 3000MHz CL15 RAM

-WD Blue 1TB 7200RPM Sata 3.0 64Mb 3,5" Sabit Disk (WD10EZEX)

Ekran kartında hangi üreticininkini almam gerektiği konusunda takıldım. Yabancı kaynaklarda genelde Sapphire Nitro+'ın soğutmasının daha iyi olduğu söyleniyor ama çevremden Asus tavsiyeleri alıyorum.
-ASUS ROG STRIX Radeon RX 5700XT OC 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
-Sapphire Nitro+ Special Edition AMD Radeon RX 5700XT 8GB 256Bit GDDR6 PCI-E 4.0 Ekran Kartı

SSD konusunda çok kararsız kaldım. Seneye yazın Amerika'ya çalışmaya gitme durumum olacak o zaman oradan 1 TB'lık bir M2 SSD almayı düşünüyorum ondan dolayı 120 GB'lık ya da 250 GB'lık geçici bir SSD almayı planlıyorum. Şu anki sistemde de SSD olmadığından yeni SSD'ye geçiş yaptığımda şu an alacağım SSD'yi ona aktarırım. Bir SSD tavsiyesine ihtiyacım var kısacası. 200-400 lira civarı bir şey ekleyebiliriz tahminimce.

Ekran kartı o fiyata 2070 Super performansı veren bir kart. Daha iyi kart derken o fiyata bir de düz 2070 var. Bilmediğim bir model var ise lütfen iletebilir misiniz? Daha iyisi derken soğutma konusunda mı?

Ekran kartı o fiyata 2070 Super performansı veren bir kart. Daha iyi kart derken o fiyata bir de düz 2070 var. Bilmediğim bir model var ise lütfen iletebilir misiniz? Daha iyisi derken soğutma konusunda mı?

Bence bunu al bunda GeForce RTX desteği var şahsen ben bunu alırdım https://www.hepsiburada.com/asus-ro...u6iEzi-Cxh3rVxjvYv0qvExL1cpCg_4RoCks4QAvD_BwE.

Düzeltiyorum kusura bakma bunu al bence gönderdiğim bir alt modeğilymiş Asus ROG-STRIX-RTX2060S-A8G-EVO-GAMING ASUS GEFORCE ROG-STRIX-RTX2060S-A8G-EVO-GAMING 8GB GDDR6 256bit 1710Mhz OC 2xHDMI 2xDP 1xTYPE-C AURA RGB EKRAN KARTI: Amazon.com.tr.

Dediğim gibi bir tarafta 2070 Super performansı veren kart diğer tarafta ise Ray Tracing destekleyen giriş seviyesi bir kart. Bana sorarsan Ray Tracing'in yaygınlaşması için daha önümüzde uzun bir süreç var. RTX 2060 Super'in de bu teknolojiyi çok uzun süre destekleyebileceğini düşünmüyorum.

Bunlar gayet iyi oldu.

Biri Intel biri AMD

İsterseniz RX 5700 XT modeline düşüp 3700X ve X570 alınabilir ama almışken 2 adet 4+4 CPU Pin girişi olan bir PSU alınabilir:

Yok i5 örneğinde kastım ileride upgrade etmek isteyebileceğimden dolayıydı. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim değerlendireceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…