Öncelikle monitörü alacak kişi ben değilim. Arkadaşım kendisine Mac Studio alacakmış ve 10.000TL bütçeye grafik tasarım işi için bir monitör istedi. Benim monitör bilgim 4000-6000TL bandındaki monitörler için ve oyun monitörleri için olduğundan öneri yaparken yardıma ihtiyacım var.
@BerkayZ87 hocam sizi çoğu monitör konusunda görüyorum. Bu konuya da yardımcı olur musunuz?
Şimdi monitörlerde şöyle bir durum var, her monitörün fabrika çıkış kalibrasyonu aynı olmuyor. Bu sebeple aynı monitörden 5 tane satın alsan, 5'inin de görüntüsü birbirinden farklı olabilir. Bu sebeple ne alırsa alsın, profesyonel bir şekilde çalışacaksa kalibrasyon cihazı satın alması veya bir şekil bir yerlerden edinip kalibre etmesi gerekir. Veya epey bir amatör yöntem olan monitör profilinde varsa hazır DCI-P3 ayarını kullanmak da bir seçenek, ancak çoğu monitöre koyulmuyor.
Yani, renk doğruluğu konusunda bir şey diyemem, tek yapabileceğim şey kaliteli bir monitör önermek. Bazı markalar kutu içeriğine sRGB'ye göre kalibrasyon yaptıklarına dair belge koyuyorlar, ancak DCI-P3 için olmuyor genelde. Yani önermek biraz daha zorlaşıyor.
G272QPF'nin DCI-P3 renk doğruluğunu test eden bir kanal buldum, doğruluğu güzel ölçmüş, ancak senin eline gelecek monitör de böyle güzel kalibreye sahip olur mu, bilmiyorum.
En ucuz MSI G272QPF 27" 1 ms 2K IPS 170 Hz Oyuncu Monitörü fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI G272QPF 27" 1 ms 2K IPS 170 Hz Oyuncu Monitörü özelliklerini incele, 7.904,68 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
Normalde renk doğruluğuna önem verilen monitörler de tam olarak benim ilgilendiğim bir taraf değil, bu sebeple dönüş yapmam biraz uzun sürdü.