evilhunter
Decapat
Kardeşim öncelikle Ryzen işlemci kullanman isabet olmuş. Monitör olarak sana Viewsonic XG2730 modelini öneririm. 2699 TL gibi bir fiyata sahip bu monitör 144 Hz tazeleme, 1 ms tepki süresi, 2K çözünürlük ve FreeSync/G-SYNC özelliklerini barındırması bence tam bir performans ürünü olmuş. Bu monitörü tavsiye ederim. Panel tipinin TN olmasıyla oyunlarda katkısını göreceksindir. Sıvı soğutma olarak Cooler Master ML240L RGB modelini öneririm. Fiyatı 700-800 TL arasında değişiyor. Tabi bu sistemi kaliteli bir güç kaynağına emanet etmek şart. FSP Hydro serisi 750W güç kaynağı hem modüler olması hem de 80+ Gold sertifikasını barındırması hasebiyle sistemi güvenle emanet edebileceğin bir güç kaynağı. Kasa konusuna gelince bütçene bağlı olarak bu sisteme RGB özellikli bir kasa bence güzel olur. Sisteme estetik katacaktır. Misal Cooler Master H500P. 1200 TL civarı fiyat etiketi var ama modülerlik, estetik ve dayanıklılık açısından çok güzel bir kasa. Benim diyeceklerim bu kadar. İnşallah yardımcı olabilmişimdir.
Tümünü tek tek kontrol edeceğim tam bütçeye uygun bir tavsiye olmuş neredeyse tüm ihtiyaçlarım var 1080p de yüksek performansla oyna ve yayın yap diyorsun anladığım kadarıyla.SAMSUNG 250GB 860 EVO SATA 3.0 2.5" SSD (550MB Okuma / 520MB Yazma)
Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 64MB 210Mb/s okuma Harddisk
CORSAIR 8GB DDR4 3000MHz CL16 Siyah Vengeance LPX Single Kit Ram ( 2 Adet )
GIGABYTE B450M S2H AMD B450 Ryzen 2 AM4 DDR4 3200MHz (OC) M.2 VGA DVI HDMI ANAKART
Thermaltake V200 600W 80Plus 3X Pure Plus RGB Fanlı Midtower Gaming Kasa
AOC 24" G2460PF DVI HDMI DisplayPort FullHD 144Hz Freesync Led Gaming Monitör
AMD Ryzen 7 2700 Soket AM4 3.2GHz 20MB Önbellek 8 Çekirdek İşlemci
ASUS Geforce DUAL RTX 2060 OC Edition 6GB 192Bit GDDR6 DX12 Ekran Kartı
SteelSeries Arctis 5 USB RGB Oyuncu Kulaklığı 7.1 Siyah 2019 Edition
Corsair Gaming K70 LUX Kırmızı LED Cherry MX Red Türkçe Gaming Mekanik Klavye
Steelseries Sensei 310 Siyah Gaming Mouse
= 11.226,59 TL
Koltuk : xDrive ATAK
= 12.826 TL
Site İtopya.
1080p de tüm oyunlarda rahatlıkla yayın yapabilirsiniz istediğiniz ayarda. Eğer oyunlar da 5-10 FPS bile olsa fazla FPS almak isterseniz Anakartı ve İşlemciyi İntel olarak değiştirebilirsiniz. Ama tavsiyem AMD yine de.Hocam tavsiyelerinizi araştıracağım.
Tümünü tek tek kontrol edeceğim tam bütçeye uygun bir tavsiye olmuş neredeyse tüm ihtiyaçlarım var 1080p de yüksek performansla oyna ve yayın yap diyorsun anladığım kadarıyla.
Dostum fiyatlar çok yüksek ya maalesef ekipman olsun bileşen olsun nasıl olacak bilemiyorum.Dostum benimde bütçem 10bin tl ama buna ekipman ve monitör dahilkasaya 7bin monitöre 2bin ayırsam 1kda ekipman diye düşünüyorum bende ağırlıklı cs pubg türü fps oyunları oynuyorum banada tavsiye verebilirseniz sevinirim 
Dostum fiyatlar çok yüksek ya maalesef ekipman olsun bileşen olsun nasıl olacak bilemiyorum.
Aslında yayın ve oyun için GPU ve CPU' ya yüklenebileceğimden dolayı sıvı soğutma tercih etmiştim eğer çok yüklenmiyorsa sıvı soğutma ikinci plana kalabilir daha sonrasında alacağım ürünler arasında olabilir.@evilhunter Eğer ileri düzeyde O.C ile uğraşmayacak iseniz sıvı soğutma ekstra masraf olur. Ryzen 2700x işlemci ile gelen stock soğutucu gayet yeterli.
Diğer bileşenleriniz de gayet güzel. Belki RAM kısmında alternatiflere bakılarak fiyat düşürülebilir.
Güç kaynağı olarak 850w yapmanıza gerek yok. 750w gayet yeterlidir. Çünkü sisteminiz en fazla 600w güç çekecektir.
RTX 2080 bir sistem kuruyorsanız monitörü 2K seçin. Eğer 1080p oyunculuk isterseniz RTX 2070 kartından daha üste gitmeye gerek yok.
Monitör olarak:
MSI MAG271CQR
MSI MPG27CQ
GIGABYTE AD27QD( Harika bir monitör ama indirim kovalamanız gerekebilir.)
Samsung LC27JG50QQMXUF bu modelleri önerebilirim.
Tavsiyelerim bu yönde.