Hepinize iyi sosyaller.
Babamın inşaat işlerine girmesi sonucu inşaat çizimi için bilgisayar almayı düşünüyor. İnşaattaki mimarlar babama bir liste vermişler ve 21.157 TL fiyat çıkarmışlar.
Adamlar ne görmüşlerse koymuşlar. Liste bu;
Çizim yapılacak bilgisayarda hangi parçaya ağırlık verildiğini bilmediğim için sizden yardım istiyorum. Sosyalde bu konuyla ilgili bazı başlıklar var ama 1 sene kadar eski konular. Güncel bir sistem toplamanın daha faydalı olacağını düşünüyorum. Dediğim gibi hangi parçaya ağırlık verildiğini bilmediğim için bütçe veremiyorum. Fakat 10.000TL'yi aşmazsa iyi olur.
NOT: Hangi çizim programlarını kullanılacağını bilmediğim için sizinle paylaşamıyorum. Eğer gerekliyse öğrenebilirim.
"PC'den anlamıyorum. En iyisi fiyata göre azalan yapayım." Bakkal vakası. Alt tarafı inşaat çizimi yapılacak abi şehir modellenmeyecek. Çok abartı bir sistem olmuş.
Orta segment sistemlerimiz bile işinizi görecektir. Sistem Tavsiyeleri - Technopat
Sanırım AutoCad ve 3DS Max kullanacaksınız.
Çok saçma bir sistem toplamışlar. Arkadaşların dediği gibi, pahalıdan ucuza yapıp ne varsa eklemişler gibi.
İşlemcisi birazcık daha güçlü olan bu sistemi tavsiye ederim:
Çizim için illa güçlü bir ekran kartı şart mı? Benim bildiğim bütün yükü işlemci çekiyorda çizim,render işlerinde. Bide depolama olarak 480GB SSD ve 2TB hardisk abartılı geldi bana.
İmzamdaki sistemle rahatlıkla bu çizim işleri yapılabilir mi?
Çizim için illa güçlü bir ekran kartı şart mı? Benim bildiğim bütün yükü işlemci çekiyorda çizim,render işlerinde. Bide depolama olarak 480GB SSD ve 2TB hardisk abartılı geldi bana.
İmzamdaki sistemle rahatlıkla bu çizim işleri yapılabilir mi?
"Rahatlıkla" yapılamaz. Ancak yeterlidir. Yeni bir sistem tabiki tavsiye ederiz. Yeni ve daha güçlü bir sistem. Ancak Bütçeniz yok ise 7000-6000TL seviyesine de çekilebilir aynı işlemci ile.
480GB M.2 SSD önemli. Yüksek okuma yazma hızı ve geniş alanı ile tüm programları içerisine kurup fazlasıyla performanslı olarak çalıştırabilirsiniz. 2TB HDD ise yedekleme için koydum. Yedeklemeye gerek yoksa 480GB SSD de yeterlidir.