10.000 TL İnşaat Çizimi İçin İş Bilgisayarı

Hellyest

Kilopat
Daha fazla  
Hepinize iyi sosyaller.
Babamın inşaat işlerine girmesi sonucu inşaat çizimi için bilgisayar almayı düşünüyor. İnşaattaki mimarlar babama bir liste vermişler ve 21.157 TL fiyat çıkarmışlar.
Adamlar ne görmüşlerse koymuşlar. Liste bu;
73be0341-85cd-4572-beb0-16e34e96baa2.jpg

Çizim yapılacak bilgisayarda hangi parçaya ağırlık verildiğini bilmediğim için sizden yardım istiyorum. Sosyalde bu konuyla ilgili bazı başlıklar var ama 1 sene kadar eski konular. Güncel bir sistem toplamanın daha faydalı olacağını düşünüyorum. Dediğim gibi hangi parçaya ağırlık verildiğini bilmediğim için bütçe veremiyorum. Fakat 10.000TL'yi aşmazsa iyi olur.
NOT: Hangi çizim programlarını kullanılacağını bilmediğim için sizinle paylaşamıyorum. Eğer gerekliyse öğrenebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
"PC'den anlamıyorum. En iyisi fiyata göre azalan yapayım." Bakkal vakası. Alt tarafı inşaat çizimi yapılacak abi şehir modellenmeyecek. Çok abartı bir sistem olmuş.
Orta segment sistemlerimiz bile işinizi görecektir.
Sistem Tavsiyeleri - Technopat
Sanırım AutoCad ve 3DS Max kullanacaksınız.

Çizim için illa güçlü bir ekran kartı şart mı? Benim bildiğim bütün yükü işlemci çekiyorda çizim,render işlerinde. Bide depolama olarak 480GB SSD ve 2TB hardisk abartılı geldi bana.

İmzamdaki sistemle rahatlıkla bu çizim işleri yapılabilir mi?

Çizim için illa güçlü bir ekran kartı şart mı? Benim bildiğim bütün yükü işlemci çekiyorda çizim,render işlerinde. Bide depolama olarak 480GB SSD ve 2TB hardisk abartılı geldi bana.

İmzamdaki sistemle rahatlıkla bu çizim işleri yapılabilir mi?
"Rahatlıkla" yapılamaz. Ancak yeterlidir. Yeni bir sistem tabiki tavsiye ederiz. Yeni ve daha güçlü bir sistem. Ancak Bütçeniz yok ise 7000-6000TL seviyesine de çekilebilir aynı işlemci ile.

480GB M.2 SSD önemli. Yüksek okuma yazma hızı ve geniş alanı ile tüm programları içerisine kurup fazlasıyla performanslı olarak çalıştırabilirsiniz. 2TB HDD ise yedekleme için koydum. Yedeklemeye gerek yoksa 480GB SSD de yeterlidir.

Konuyu hiç bilmediğim için 10.000TL bütçe vermiştim. Anladığım kadarıyla daha ucuza da iş görecek bir bilgisayar alınabilir.Hüseyin kardeşimin sisteminin daha düşük versiyonu gibi oldu.Bende şöyle bir sistem çıkardım:
Monitör: HP 24ES T3M78AA 23.8" IPS 7MS HDMI Siyah LED Monitör - incehesap.com 672TL
İşlemci: AMD Ryzen 5 1600 Soket AM4 3.2GHz 19MB Önbellek 65W 6 Çekirdek İşlemci - incehesap.com 941TL
Anakart: MSI B350 TOMAHAWK AMD B350 Ryzen AM4 DDR4 3200Mhz(OC)+ USB 3.1 Sata 3 M.2 ATX Gaming (Oyuncu) Anakart - incehesap.com 487TL
Bellekler: Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3200C16R 16GB (2x8GB) DDR4 DRAM 3200MHz C16 Kırmızı Bellek - incehesap.com 610TL
Kasa: Dark N10 USB 3.0, 5x12cm Fan, Fan Kontrolcülü, Pencereli ATX Fiyatı 260TL
Güç Kaynağı: High Power 600W 80+ Bronze Element Bronze II Güç Kaynağı (HPG-600BR-H12S) - Güç Kaynağı - Bilgisayar Bileşenleri 230TL
İşlemci Soğutucu: Dark Freezer X120 AMD AM4 Ryzen Uyumlu işlemci Soğutucu 140TL

Depolama konusunda ise yüksek boyutlu SSD'lerin masraf olduğunu düşünüyorum. Sonuçta bu bilgisayar sadece odaklı olduğu için 250GB yetecektir.
SSD: Samsung 850 Evo 250 gb 540MB/520MB SSD MZ-75E250BW - incehesap.com 400TL

Ekran kartına gelirsek, render işlemlerinde NDVIA'da Cuda, AMD'de Stream çekirdeğinin önemli olduğunu okumuştum. RX470'de Stream çekirdeği sayısı 2048 iken, GTX 1060'da 1280. Bu iki ekran kartından birini almayı düşünüyorum. Sizce bu fark çok mu önemli? Aklımda GTX 1060 vardı fakat bu çekirdek sayıları aklımı karıştırdı.
Ekran Kartı: Amazon.com: Gigabyte GeForce GTX 1060 Windforce OC 3GB GDDR5 Graphics Card (GV-N1060WF2OC-3GD): Computers & Accessories 760TL

Toplam 4500TL yapıyor.

Son düzenleme:
Ben sistemi nasıl daha ucuza yaparım diye bakıyorum siz benim fiyatın nerdeyse iki katını vermişsiniz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı