10.000 TL IPS monitör tavsiyesi

Bütçe
10.000
Karşılamasına gerek yok 144Hz'e sabitler veya 165Hz'e sabitler kullanır. Gelecek için bence en iyi mantıklı monitor fikrimce.

Aslında çok doğru bir bakış açısı, neticesinde sistem güncelliğini kaybetmeye başladı ve ilk fırsatta 3080-3090 üzerine bir sistem kurmayı istiyorum, ancak böyle bakınca da ileriye dönük 2K 27 inç fikri doğuyor. Resmen bataklık o yüzden şimdiki durum açısından düşünüp karar vermem daha mantıklı olacaktır.

Hocam renk gamutu gerçekten çok başarılı aslında MAG245R2 alacaktım ancak 251RX daha iyi diye duydum.

USB-C girişi var çevirici ile kullanmayı düşünüyordum herhangi bir sorun olur mu acaba?
Hocam arkadaşın önerdiği Dell 360hz olan modeli tavsiye ederim bu arada. Amacınız eğer rekabette ciddiyet ise o fiyata kaçırmayın derim. Lakin hikayeli oyunlar, eğlence derseniz 2k 27" model bakın.

Şu anda 10k ise 2-4sene sonra kim bilir kaç para olacak ve 360Hz 0.5ms gelecekteki nesil oyun deneyimleri için ön planda. İleride istesen de belki alamayacaksın şu an elimde mümkün iken Dell alın derim tabii sizin fikriniz nedir bilemem.

IPS'de en cok ışık sızması olur ölü pixel ise ince çercevelerde olur fakat arkadaş aldı ne sorun var ne sıkıntı kusursuz şu anda ve İtopya yorumdada ışık sızması neredeyse yok ölü pixel cıkmadı diyor.

Sonuna kadar hak veriyorum sizlere. Ancak gerçekten gülünç bir seviyede aklımı yitirmiş vaziyetteyim. 3000 serisi ekran kartım olsa hiç düşünmem kralından 2K 27 inç derim ancak kendi bilgisayarımın sınırlarını çok iyi biliyorum. Alienware de listeye eklendiğinde, panel olarak en iyisi diyebileceğiniz hangisi acaba, Hz olayını göz ardı ederek cevap alabilirsem çok sevinirim.

Size 2 Dell modeli attım 2side ideal sizin için.
Gelecek için 360Hz olanı değecektir ileride belki 3000 belki 4000 serisi Sistem'e geçen tekrar mı alacaksan o zamana belki 30k olacak?

Alienware AW2523HF ve MSI MAG251RX modellerini epey üzerinde karşılaştırdım. Sol Alienware sağ MSI, sanırım Hz kriterini göz ardı edip renk üzerine yoğunlaşınca ciddi bir fark ortaya çıkıyor.

Size 2 Dell modeli attım 2side ideal sizin için.
Gelecek için 360Hz olanı değecektir ileride belki 3000 belki 4000 serisi Sistem'e geçen tekrar mı alacaksan o zamana belki 30k olacak?

Her şekilde yeni monitör alacağım çünkü o durumda hiç tereddütsüz 2K 27 inç monitöre yükseltirim ana monitörü. F/P olarak attığınız ikinci Dell monitörü değerlendirmeye katmadım açıkçası elimdeki bütçeyi tam ve nokta atışı kullanmayı yeğlerim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20230309_190136_Chrome.jpg
    56,1 KB · Görüntüleme: 28

Buradan kontrol edin.

Oradan da aynı sonuç çıkıyor, en çok dikkatimi çeken olay 16.7m renge karşılık 1.07 milyar renk olayı. Çok güçlü bir argüman olmadığı sürece tercihim MSI olacaktır sanırım.

Oradan da aynı sonuç çıkıyor, en çok dikkatimi çeken olay 16.7m renge karşılık 1.07 milyar renk olayı. Çok güçlü bir argüman olmadığı sürece tercihim MSI olacaktır sanırım.

360Hz olması 0.5ms olması ve ölü pixel ve ışık sızma oranı en düşük olması.
Tercihim Dell olur
Renk karşılık düşük olma sebebi ışık sızma oranı olmamasından olabilir.

360Hz olması 0.5ms olması ve ölü pixel ve ışık sızma oranı en düşük olması.
Tercihim Dell olur.
Renk karşılık düşük olma sebebi ışık sızma oranı olmamasından olabilir.

Haklı olabilirsiniz hocam bu açıdan düşünmemiştim açıkçası. Peki şeyi sorayım, DisplayPort yok laptopta ancak USB C var, USB C to DP alsam tam potansiyele erişebilir miyim yoksa problem olur mu acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…