10.000 TL işlemci önerisi

Bütçe
10.000TL

Emrws

Decapat
Daha fazla  
Selamlar işlemci için 10 bin TL ayırdım. Ekran kartı olarak 5060 Ti 16 GB düşünüyorum ama varsa tavsiyeniz AMD tarafına da yönelebilirim. İşlemci kısmında AMD çok önerildi karar veremedim. İşlerimi bilgisayar üzerinden yapıyorum video editörüyüm. Oyun olarak da rekabetçi çoğunluk olmak üzere ara sıra yeni çıkan AAA oyunlara bakıyorum. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

Ya ben aslında parça parça almayı düşünüyordum her ay maaştan keserek. Şimdi net bir şey diyemem ama 40 45k olabilir. Toplu şekilde 40 45k veremiyorum maalesef.

Hocam ekran kartıyla uyumlu çalışması açısından bütçeyi biraz arttırmanızı önererek i7-13700K tavsiye ederim. Darboğaz sorunu olmaz.

Hocam ekran kartıyla uyumlu çalışması açısından bütçeyi biraz arttırmanızı önererek i7-13700K tavsiye ederim. Darboğaz sorunu olmaz.

Teşekkürler hocam not aldım da hazır aklımdayken bir şey soracağım bu işlemcilerde kutulu kutusuz olayı nedir? Neden bu kadar fiyat farkı var aralarında.

AMD Ryzen 5 9600X bakabilirsiniz. Bütçe biraz daha artarsa 9700X te çok tatlı olur.

Teşekkürler hocam not aldım da hazır aklımdayken bir şey soracağım bu işlemcilerde kutulu kutusuz olayı nedir? Neden bu kadar fiyat farkı var aralarında.
Kutusuz işlemciler toplu satılır, yanlarında soğutucu olmaz. fiyatları bu yüzden ucuz. Zaten kutucan çıkan pek te işe yaramayan soğutucuya gerek yok. Güzel bir kula tipi soğutucu yada çok üst düzey bir işlemciyse sıvı soğutma alınmalı her türlü.

5060ti yerine RX 7800 XT bakabilirsin, Nvida tarafındaki dengi 4070ti. 5060ti ,4070 performansına bile erişiyormu emin değilim, fiyatını kesinlikle hak etmiyor:
, işlemci olarak düşük bütçe istersen 7500f alabilirsin gayet yeterli olacaktır 4080 besleyen işlemci nede olsa. Eğer bütçen çıkıyorsa R7 7700 bakabilirsin

Dengi 4070 Super, 7800XT'nin. 4070 Ti daha guclu bir kart.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…