10.000 TL işlemci ve anakart önerisi

Kadwars

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar su an hazırda var olan sistemimi geliştirmek istiyorum 10k TL bütçem var.
Hazirdaki sistemim soyle:
Ekran kartı RX 570
Anakart MSI ex A320*m Gaming
İslemci Ryzen 5 2600
Önerilerinizi bekliyorum. Ekran kartını ileride almayı düşünüyorum. Anakart almak zorundayım, su anki bozuk, ona göre oneri yapin.

Hocam sizi bir AM5 geçirsek tadından yenmezdi DDR5 16 RAM 2.elde 1.5 2K ya bulunur anakartta b 650M S2H'ya da A620 var bu da 3.5 4 k arası işlemcide de 2. elde 5 k ya bir Ryzen 5 7600 çeksen. Rekabetçi oyunlarda 250 300 FPS altı görmessin 10 12 k arası bir şey. Sonradan ekran kartı taksan sistem uçar AM4 yavaştan eskiyor güncellesende bi kaç yıla gene güncellemen lazım AM5 geç iyi olur

Benim de şu an o aklıma geldi ona bakıyorum babam ve ben biraz endişeliyiz ikinci el kısmında ikinci el dışında alabileceğimiz var mi 12K ya esneyebilirim.

Ryzen 5 7500F MSI MB Pro B650M e 6800 ikisini düşünüyorum nasıl olur?

Benim de şu an o aklıma geldi ona bakıyorum babam ve ben biraz endişeliyiz ikinci el kısmında ikinci el dışında alabileceğimiz var mi 12K ya esneyebilirim.

Dostum Ryzen 5 8400 F var 4200'e 0 fiyatı. Tabii bir 7500 F 7600 etmez ama seni üzmez. Ha ben 0'dan başka istemiyorum diyorsan 7.5k ye 7600 bulunuyor onu alabilirsin ama 2. el daha mantıklı 5 k ya 2. elde bulunabiliyor ona siz bütçeye göre karar verebilirsiniz yani toparlamak gerekirse
0 fiyata 8400 F var 4200 TL'ye
0 fiyata R5 7600 var 7.500 TL'ye
2. elde R5 7600 pazarlıkla 5000'e var.

Ryzen 5 7500F B650M ile uyuşmuyor mu?

Uyuşması lazım hocam yanlış yazmışım düzenlim KB.

Tamamdır ben toplamak gerekir ise Ryzen 5 7500F ve B650M bir de DDR5 RAM alacağım ilerdede para biriktirip güzel bir ekran kartı alacağım doğru bir karar olur değil mi?

Uyuşması lazım hocam yanlış yazmışım düzenlim KB.

İstersen ne tür oyunlar veya neyle ilgilendiğini söylersen ona göre dizelim sana.

Genelde rekabetçi ama hikayeye de arada girmek isterim.

Hocam 7600 de 7500 F te aynı performans veriyor ve aynı fiyat tek fark 7600 de dahili GPU var RX 570 bazen doyuramasa IGPU'su iş yapar onun için 7600 dedim
Rekabetçi için AMD'nin AM5 kartları üzmez ekran kartını 2 sene bile hem de daha fazla öteleyebilirsiniz tabii erken alsanız daha iyi

Evet ikisinin performansları aynı bu dahili GPU avantaj olur degil mi yoksa işlemciyi kısıtlar mi?

Evet ikisinin performansları aynı bu dahili GPU avantaj olur degil mi yoksa işlemciyi kısıtlar mi?

Yok hocam işlemci kısıtlama falan zaten istediğin zaman kapatabiliyosunuz IGPU'yu.
Ayrıca dahili GPU iyidir avantajı pek varlığını hissettirmez ama ekran kartı patlak verdi bir şey oldu dahili GPU geçersin ya da ara ara işlemci test edersin artıları var yani aynı fiyata iGPU olanı almak daha mantıklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…