10.000 TL notebook önerisi

Brcserkan

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle yaptığım araştırmalar sonucunda Alienware almaya karar vermiştim fakat gel gör ki Alienware'in işlemcisi i7-6500u ben 13-14 inc arası bir Laptop arıyorum bu kategoride başka işlemci üretmiyor Alienware. O zaman 2. Seçenek olarak baktığım Razer 14 inc'lik laptopu nasıl alabilirim konu ona geldi bütçe 10000'e yakın diyebiliriz, ömürlük alacam Laptopu. Tercihim İ7 olsun, SSD olsun, sağlam ekran kartı olsun, 13-14 inç olsun bu arada işlemci de en az m tipi olsun. Eğer bilginiz varsa nasıl Razer Laptop alabileceğim ile ilgili lütfen paylaşın başka Laptop önereceksenizde önerilerinizi bakarım iyi forumlar.

Ekran illa 15 inç altı mı olmalı ? Yoksa araştırma olarak mı baktınız düşük boyutlara? Ona göre birkaç araştırma yaparım.

10 bin liraya 6700k'lı 12gb gtx980 Ti'lı bir bilgisayar toplar en çok sistem kullanan oyunda bile 100 fps aşağı düşmeyecek şekilde oynardım.

Açıkcası hem güçlü hem küçük bir laptop almak çok iyi bir fikir değil küçük kasadaki soğutma yetersiz kalır ve çok ısınır. Heleki 13' 14' inc ekranlı bir laptop gerçekten oyun için pek akıllıca olmaz. 15.6' inc bir ürün bakıp işlemciyi 6700k alırsınız ekran kartınıda 970m ve üstü alırsınız ürüne yaklaşık 7bin tl verip memnun kalırsınız tahminim budur. Ek olarak ssdyi çok çok hızlı ssd olsun vb. özelliklerle 10bin tlye kadar yükseltebilirsiniz.

Açıkcası ben minimalist bir insan olduğum için 15 inç altı Laptop arıyorum. Şimdi dockstationlu yada ekran kartı için harici aparat da almak istemiyorum sonuç olarak Razer Blade Laptop hoşuma gitti. Peki bu laptopu nasıl alabilirim. Araştırmalarım sonucu Türkiye'de bu laptop satılmıyor. Amazondan Laptop alabilir miyim? Yoksa yurtdışında yaşayan bir akrabaya mı getirtmeliyim?

Eğer oyun için laptop alıyorsan, en fazla 6-7 yıl idare edebilir. Veya daha az

Bildiğin gibi Teknoloji çok hızlı gelişiyor.
Haliyle, oyunlarda yüksek ekran kartı istiyor.
10.000TL için toplama daha uzun süre idare eder seni ama,

Laptop olarak: MSI GT72S 6QE(Dominator Pro G)-215TR'nin güzel bir sistemi var.

17.3 inç boyutu var ama bence gayet güzel. Zaten bir laptop'un en az 15.6 inç olması gerekir.

Eğer 13-14 inç laptop almakta kararlıysan çok uzun bir süre idare etmesini bekleme.
Küçük olduğu için daha çabuk ısınacaktır. Çok yüksek bir sistemde, o boyuta zor olur diye düşünüyorum.

Alternatif olarak monsternotebook'lara bakabilirsin.

Teknoloji bu kadar hizli gelisirken omurluk olsun diye 10000 tl butce ayirmak pek mantikli degil bence. Yani ne kadar butce ayirirsaniz ayirin, bundan 10 sene sonra sizi idare etmesi mumkun degil. Gecmise bakarak da bunu soyleyebilirsiniz. 10 sene onceki laptoplarla su anki laptoplar arasinda daglar kadar fark var. Ek olarak arkadaslarinda dedigi gibi performans bilgisayari ariyorsaniz biraz mobiliteden odun vermek gerekiyor kanimca. Ya da ikisinin ortasi 15.6 inc bi laptop isinizi gorucektir. Monster tulpar serisi ya da msi modellerine bakmanizi oneririm.

Razer Blade'in bu modelinden bahsediyorsan işlemcisi i7–4720HQ. Ayrıca oyuncu dizüstü modellerinde sıcaklık doğal olarak fazla olacağı için Razer'da soğutma sıkıntı yaratabilir:

Amazon.com: Razer Blade 14 Inch Gaming Laptop 2013 Model: Computers & Accessories

14"lik ekranla 17.3" arasındaki ekran farkı, oyun oynama ve video izlemede çok farkettirir. Büyük ekran = daha fazla keyif. Tavsiyem i7-6700HQ işlemci + GTX980M ekran kartı + 256GB SSD bulunan GT72S:

MSI GT72S 6QE Dominator Pro G-215TR GTX 980M Notebook

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…