Dostlar bilgisayar toplayacağım fakat bilgi eksiğim çok, sizlerin tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum. Öncelikle toplayanacak sistemi kullanacağım
amaç: twitch yayını yapmaktır. Oynayacağım oyunlar da PUBG, GTA V tarzı oyunlar olacağı ve yayın süremin
ortalama 8 saat olacağını düşünüyorum.
Amacı söylediğime göre sıra geldi bütçeme, o da
10 bin TL .
Sistem toplamadan anlamam, kulaktan dolma bilgilerim var. Ben de popüler bir mağazaya gittim ve bir sistem oluşturmalarını söyledim. Bana önerdikleri sistemi buraya yazıyorum. Sizden ricam, bir göz atıp eksik veya daha iyisi şu olabilirdi dediğiniz parçaları yorumunuzda yazmanız.
Hepinize şimdiden teşekkür ederim
Önerdikleri sistem:
İşlemci: Intel core i7 8700K soket 1151-v.2 3.7 GHz 12 MB önbellek 14nm
Anakart: ASUS TUF Z370-PLUS GAMING Intel Z370 Soket 1151-V.2 DDR4 4000MHz(OC) RGB
Ekran Kartı: MSI GeForce GTX1070 Ti GAMING 8GB GDDR5 256Bit Nvidia DX12
RAM: CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Beyaz DDR4 3000Mhz CL15 Dual Kit RAM
Kasa: EVEREST RAMPAGE TEMPER PRO 4x120mm RGB FAN USB 3.0 MidT ATX ( Duyduğum şey Everest'in sorunlu bir marka olduğu sizin fikriniz nedir? Bana içinin geniş ve upgrade için uygun olduğu söylendi.)
Güç kaynağı: XIGMATEK SHOGUN G SERİSİ 80PLUS GOLD 750W GÜÇ KAYNAĞI
SSD:Transcend 240GB 220S Serisi Sata3.0 (550MB Okuma/450MB Yazma) Alüminyum Kasa SSD
Harddisk: WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
Soğutma: XIGMATEK SCYLLA 120 EN8613 120MM SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Buraya bir çizgi attım çünkü buraya kadar topladıkları sistem 9000 TL oluyor. 10 bin yapmak için şunları eklediler. Bana göre mantıksız geldi. ( Ve gene Everest marka ) bunlar yerine yukarıda iyileştirme yapsalar daha iyi olmaz mıydı?
Everest Rampage KB-RX92 COMMANDER RGB
Mekanik Klavye- Us Layout
Everest Rampage SMX-R7S REVOLVER Usb Metalik Mavi 10000 Dpi Makrolu Oyuncu
Mouse
ADDISON RAMPAGE OYUNCU
MOUSE PAD 400X320X4MM
Sizin fikirleriniz benim için çok önemli, yardımcı olursanız sevinirim.