10.000 TL sistem toplama

Overclock yapma sebebiniz nedir?

Okudum yazdıklarınızı. Şimdi şöyle izah edeyim. Üniversitedeki hocam anlatırdı bunu, arabadan anlayanlar da bilir zaten herhalde. Passat ve Audi a4 aslında aynı mekanizmaya sahip. Yani iç yapısı, iskeleti vs. aynı aslında. Fakat insanlar sadece Audi'yi Audi olduğu için alıyor. Yani sırf marka. Aslında benimkisi de birazcık öyle. @samuray_x isimli arkadaş anlamıyorlar anlatma demiş. Gayet iyi anlıyorum, sadece zevk meselesi. Kazıklanmayı çok sevdiğimden değil yani.

Overclock yapma sebebiniz nedir?
Aslında biraz garip gelecek belki ama, APB adında bir oyun var ve ben bu oyunu çok seviyorum. Optimizasyonu gerçekten kötü olduğu için işlemcileri OC yapmaya zorluyor. Örneğin 7700k işlemciye bile sahip olsanız en aşağı 4.7 4.8 de kullanmanız gerekiyor oyunda yüksek FPS almak için. Ayrıyeten de, overclock yapmayı nedense seviyorum, tabiri caizse bir tür fantezi benim için.

En azından hatanızı anlamışsınız. Aldığınız işlemci kötü değil yada 2700xten düşük de değil sadece parasını haketmiyor. Benim size tavsiyem, biraz daha para biriktirip i9 9700k ve rtx 2080 almanız çünkü mönitorünüz de varmış kullanırsınız.
Daha çok sistemin verdiklerini en sonuna kadar almak.
1080p için toplanacak bir sistemde AMD işlemci alınmamalı zaten.
Alakası bile yok sadece 1080p için işlemci ekran kartı dengesi biraz daha farklı.

@samuray_x sanırım biraz daha para biriktirme konusunda haklısın.10 bin TL öyle bir sayı ki, tam böyle iyi bir sistem toplamakla orta seviye sistem toplamak arasında kalmış gibi geliyor. Bir yandan da ileride fiyatlarının artmayacağı da kesin değil... Ama bir yandan da artık oyun oynamak istiyorum Bilemiyorum ne yapsam.

Emin olun sizi anlıyorum, yaklaşık olarak 6 yıllık ve hiçbir ekstra yükseltme yapılmayan bir bilgisayar ile oyun oynamaya değil internette gezinmeye çalışıyorum. Hele açılırken yemek yiyip öyle geliyorum.
Ama toplamış kendi bence en az 3 4 yıl yükseltme istemeyen birşeyler isterdim.
Size önerim Nisan ayına kadar beklemeniz en kötüsü paranızı faize veya dolar falan koyarsınız hem değer kaybetmez hemde para biriktirmiş olursunuz.

Bir amd önerisi daha seziyorum sanki. Sen ne önerirdin merak ettim.
Yok AMD önerisi yapmayacağım. 9700k 2.7K ₺ şuan en düşük. Bunun yerine i5 9600K'da alınabilir, 2K ₺ şuan oda. Bide yanına iyi bir sıvı soğutma alırsın 9700K alacağın paraya. Ki bende AMD kullanıcısı olarak fiyat politikasını beğenmesemde bütçe var ise 1080P'de intel kullanılması taraftarıyım. Hatta az kalsın bi ara anakart ile işlemciyi satıyodum intele geçmek için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…